Pääministeri Sipilä: Jokaisella koululaisella on oikeus turvalliseen koulutiehen

Keskusta.fi / Ajankohtaista / Uutiset / Pääministeri Sipilä: Jokaisella koululaisella on oikeus turvalliseen koulutiehen
9.8.2018 13:00
Sipilä-03-2017-uutiskuva.jpg

Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä muistuttaa, että jokaisella koulunsa aloittavalla ja koulutyötään jatkavalla lapsella on oikeus turvalliseen koulumatkaan.

Sipilän mukaan pienten jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallinen kulkeminen tienvarsilla ja kevyen liikenteen väylillä suojateineen on yksiselitteisesti aikuisten vastuulla.
 
- Turvallinen koulumatka on oleellinen osa koulutyössä viihtymistä. On tärkeää, että koulumatkoista syntyy myönteinen mielikuva ja positiivisia lapsuusmuistoja.
 
Sipilä otti kantaa turvallisen koulumatkan puolesta keskustan Pyörät pyörimään -pyöräilytapahtumassa Pohjois-Pohjanmaalla. Tapahtumassa pyöräillään kolmen päivän aikana yhteensä 302 kilometrin matka Ylivieskasta Ouluun. Sipilä pitää tärkeänä, että myös lapsia rohkaistaan liikkumaan pyöräillen.
 
- Pyöräily on oiva liikuntamuoto ja tapa nauttia puhtaasta ulkoilmasta. Liikuntaharrastukset ovat tärkeitä, mutta niiden ohella lapsia kannattaa rohkaista hyötyliikuntaan ja taittamaan vaikkapa koulumatkat pyöräillen. Ja tietysti pyöräilykypärä päässä, Sipilä muistuttaa hymyillen.
 
Sipilä kertoo itse pyöräilleensä kesän aikana 800 kilometriä.
 
Lisätiedot: puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen, 040 539 50 90