Keskustan vpj Petri Honkonen: Tutkimus vahvistaa Suomen aseman kestävänä ruokamaana

Puoluekokous2018 2 yläkuva iso 7.jpg
Keskusta.fi / Uutiset ja Keskusta-TV / Uutiset / Keskustan vpj Petri Honkonen: Tutkimus vahvistaa Suomen aseman kestävänä ruokamaana
16.9.2019 15:11
Lehmä-nettiin.jpg

Kansanedustaja Petri Honkosen mukaan tänään julkistetut LUKE:n tutkimustulokset maatalouden vähäisemmistä fosforipäästöistä vahvistavat käsitystä suomalaisen maatalouden ympäristökestävyydestä.

Aiemmin uutisoitiin pohjolan merkityksen kasvavan Euroopan ruuan tuottamisessa kun Etelä-Eurooppa aavikoituu.

-Uusi tutkimustieto vahvistaa käsitystä, jossa suomalainen karjatalous nousee Euroopan ympäristöystävällisimpään luokkaan. Tämä on täysin tuottajien määrätietoisesti tekemien uusien viljelytekniikoiden ja toimenpiteiden ansiota, Honkonen kiittää. 

Honkonen muistuttaa myös, että jatkossakin on panostettava erityisesti peltojen vesitalouden hallintaan sekä ravinnepäästöjen vähentämiseen. Suomalainen maatalous ja tuottaja ovat osa ratkaisua, eivät ongelma.

Honkonen vaatii myös ympäristöväeltä vastaantuloa vastakkainasettelun sijaan:

-Kohtuuton saastuttajan stigma suomalaisen karjatalouden ympäriltä on aika saada pois ja myöntää, että Suomi on maailmanlaajuisesti yhä tärkeämpi ruuantuotantomaa ja sen kannattavuudesta on kaikkien yhdessä huolehdittava, Honkonen vaatii.