Keskusta haluaa eroon hankehelvetistä

Keskusta K-S metso vihreä sivun yläkuva.jpg
Keskusta.fi / Keski-Suomi / Suomeksi / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Keskusta haluaa eroon hankehelvetistä
15.2.2011 11:12

Hankehelvetti, hanketyöläinen, konsulttitaivas, dokumenttiviidakko ja hallintohimmeli ovat termejä, jotka kuvaavat tämän päivän työelämää. Niiden tarpeellisuutta perustellaan usein strategisen johtamisen ja taloudellisen kilpailukyvyn kautta.

Kolikolla on kuitenkin toinen ikävä puolensa. Keskustan Keski-Suomen piirin mielestä toimintojen hankkeistaminen ja työn jatkuva muutos ylikuormittavat työntekijöitä liikaa.

Hankehallinto hoidetaan monella alalla normaalityöajan ja – työtehtävien puitteissa. Erityisesti sosiaali- ja terveysaloilla sekä koulutussektorilla hankkeet ovat osoittautuneet työntekijöiden työkykyä uhkaavaksi tekijöiksi. Hankehelvetti johtaa helposti myös työelämän pätkittymiseen.

Hankkeista saatava hyöty on pitkässä juoksussa yleensä vähäinen, koska projektirahoilla ei voi ylläpitää niin kutsuttua normaalitoimintaa. Yleensä hanketoiminnasta jää vain vähän jalkautettavaa hyviksi käytännöiksi.

Keskustan Keski-Suomen piiri kehottaa organisaatioita arvioimaan kriittisesti hanketoiminnan panoksia ja tuotoksia ja kiinnittämään huomiota henkilökunnan työssä jaksamiseen. Ihmisen toimeentulo ei saa perustua ainoastaan pätkätyöhön.

Lisätiedot:
toiminnanjohtaja Pauliina Maukonen-Kärkkäinen
GSM 050-573 5353