Kansanedustaja Torniainen on tyytyväinen kehysriihen eriarvoistumisen vähentämistoimiin

Puoluekokous2018 2 yläkuva iso 3.jpg
Keskusta.fi / Karjala / Suomeksi / Ajankohtaista / Uutiset / Kansanedustaja Torniainen on tyytyväinen kehysriihen eriarvoistumisen vähentämistoimiin
11.4.2018 16:37
Torniainen Ari kunta.jpg

Hallituskaudella sekä talous että työllisyys on saatu nousuun. Molemmat ovat tärkeitä asioita hyvinvointivaltion pelastamiseksi. Nyt on välttämätöntä, että myös kaikkein heikoimmassa asemassa olevat pääsevät nauttimaan talouskasvusta.

Kun talouden perusta on kunnossa, on toimittava myös eriarvoistumista vastaan. Hallitus on päättänyt korottaa pienimpiä äitiys-, isyys-, vanhempain- ja sairauspäivärahoja 80 eurolla kuukaudessa, takuueläkkeitä nostetaan, pienituloisten ja paljon sairastavien lääkekuluja alennetaan, korvataan asunnottomien ensisuojia asunnoilla, toisen asteen oppimateriaalihankintaan tulee tukea, ylivelkaantuneiden neuvontaa lisätään ja yrittäjän perheenjäsenen työttömyysturvaa parannetaan.

-On välttämätöntä, että eläkeläisten, lapsiperheiden, opiskelijoiden ja muiden pienituloisten asemaa helpotetaan, Torniainen korostaa.

-Muuntokoulutukseen ja työvoiman kohtaanto-ongelmaan osoitetaan lisärahaa 60 miljoonaa euroa. Työllistyminen on nyt aiempia vuosia helpompaa ja tarkoitus on, että yhä useampi työtön pääsee töihin. On tärkeää, että nyt kehysriihen tuloksena parannetaan aktiivimallia tekemällä täsmennyksiä koulutusmahdollisuuksiin. Aktiivimallin korjausliikkeet ovat välttämättömiä. Mallin toteumista pitää seurata ja valuvikoja on korjattava tarvittaessa jatkossakin, Torniainen painottaa.

Ari Torniainen, kansanedustaja, Keskusta