Kannanotto: Junaliikenteen leikkaukset mietittävä uudestaan

Puoluekokous2018 2 yläkuva iso 7.jpg
Keskusta.fi / Etelä-Häme / Suomeksi / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Kannanotto: Junaliikenteen leikkaukset mietittävä uudestaan

Kannanotto: Junaliikenteen leikkaukset mietittävä uudestaan 1.3.2016

Keskustan Etelä-Hämeen piiri pitää VR:n aikeita leikata junaliikennettä Riihimäki-Lahti ja Riihimäki-Tampere rataosuuksilla huonosti harkittuina.

Junaliikenteen leikkaukset esitetyllä tavalla vaikeuttavat merkittävästi radan varren työmatkaliikennettä, joka suuntautuu pääasiassa pääkaupunkiseudulle, mutta myös mm. Riihimäelle, Lahteen ja Tampereelle. 

Lisäksi Hausjärven kunnan yläkoulun ja lukion oppilaista noin 40 kulkee päivittäin junalla koulumatkansa. Esitetyt leikkaukset lopettavat nämä matkat. Lakkautukset vaikuttavat myös toisen asteen muihin oppilaitoksiin kulkevien koulumatkoihin. Näitä oppilaita on esim. Hausjärvellä 150, pääasiassa alle 18 vuotiaita ja heistä merkittävä osa käyttää junaa liikkumiseensa.

Keskustalaiset toivovat VR:n kohdistavan leikkaukset niin, että aamun ja iltapäivän ruuhkavuorot 7.00–9.00 ja 14.00–16.00 säilyvät.

VR aikoo supistaa vuoroja nykyisestä 36:sta 16:een.  Ehdotettujen ruuhkavuorojen säilyttäminen ei lisäisi leikattuihin vuoroihin kuin neljä lähtöä, mutta mahdollistaisi satojen ihmisten koulu- ja työmatkojen järkevän ja joukkoliikennettä suosivan toteutuksen.

Janakkalassa 26.2.2016

Keskustan Etelä-Hämeen piirihallitus

 

Lisätietoja:

Timo Silván, puheenjohtaja, puh. 0400-713 370

blog comments powered by Disqus