Julkiset yhtiöt samanarvoiseen asemaan Suomessa ja Euroopassa

Keskusta K-S metso vihreä sivun yläkuva.jpg
Keskusta.fi / Keski-Suomi / Suomeksi / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Julkiset yhtiöt samanarvoiseen asemaan Suomessa ja Euroopassa
3.9.2019 17:04

Hankintalain liian tiukka tulkinta tulee korjata pikaisesti, näin julkisilla toimijoilla Suomessa on samat edellytykset toimia kuin muualla Euroopassa.

Presidentti allekirjoitti hankintalain joulukuussa 2016. Näin laitettiin täytäntöön Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivi eli hankintadirektiivi. 


Eduskunta halusi kuitenkin kirjoittaa lain merkittävästi tiukemmin kuin direktiivi edellytti. Eduskunta on perustellut tiukkaa linjaansa markkinoiden kilpailuneutraliteetin säilyttämisellä. Tiukempaa säätelyä haluttiin toimimiseen markkinoilla, siis muiden tahojen kuin hankintayksiköiden kanssa.

Direktiivissä tämä nk. ulosmyynti voi olla enintään 20% liikevaihdosta. Meillä hankintalakiin kirjattiin, että ulosmyynti voi olla enintään 5% liikevaihdosta ja enintään 500 000€. 


Keskustan Keski-Suomen piirin mielestä tämä lainkohta tulee saattaa direktiivin edellyttämälle tasolle mahdollisimman pian. Lainmuutoksella olisi myös positiivisia vaikutuksia kuntatalouteen.

 

Lisätiedot:

Satu Koskinen
varapuheenjohtaja, Keskustan Keski-Suomen piiri
p.045-114 0014