Sauvo Suomi kuntoon maalismarkkinat.jpg

Tervetuloa Keskustan toimintaan Sauvossa!

Tutustu kuntavaaliehdokkaisiimme Keskustan huolenpitoa.fi-sivuilla

Keskusta on Suomen suurin puolue, johon mahtuu monenlaisia ihmisiä. Yhteistä meille on, että välitämme ympäristöstä, kannatamme valinnanvapautta asumiseen ja lastenhoitoon ja haluamme kotimaassa kasvatettua turvallista ruokaa. Me edellytämme vakaata ja luotettavaa otetta niiltä, jotka vastaavat Suomen sisäisestä ja ulkoisesta turvallisuudesta.

Myös meille sauvolaisille yllä mainitut arvot ovat tärkeitä: Sauvon kunnanvaltuuston 21 valtuutetusta 10 on keskustalaisia. Tämän luottamuksen saavutimme uudelleen vuoden 2012 kunnallisvaaleissa ja sen johdosta meillä on sekä kunnanvaltuuston että kunnanhallituksen puheenjohtajuus.

Kunnallisvaaleihin 2017 lähdemme jälleen kunnan kattavimmalla ehdokaslistalla, valmiina jatkossakin kantamaan vastuuta siitä, että Sauvossa olisi kaikilla ihmisillä hyvät mahdollisuudet onnelliseen ja yhteisölliseen elämään.

Tutustu ehdokkaisiimme ja kuntapäättäjiimme näillä sivuilla - ja ota rohkeasti yhteyttä, jos haluat tulla mukaan vireään toimintaamme!

Seuraa Sauvon Keskustaa myös Facebookissa!

 • Ovaska 18.3.2017 Laitilassa (2).jpg

  Piirikokoustiedote

  20.3.2017

  Keskustan Varsinais-Suomen piiri ry.:n vuosikokous Laitilassa 18.3.2017

 • Jani Laitilassa 18.3.2017 (2).jpg

  Varsinais-Suomesta Suomen nousun pilotti

  20.3.2017

  Varsinais-Suomen Keskustan piirikokouksen kannanotto 18.3.2017 Laitilassa

 • saaristo.jpg

  Saaristoasiain-toimikunta vastustaa yhteysalusten maksukokeilua

  19.12.2016

  Varsinais-Suomen Keskustan saaristoasiaintoimikunta vastustaa lausunnossaan valtioneuvoston asetuksen sisältöä. Yhteysalukset ovat perusedellytys saaristossa asumiselle ja elämiselle - elinehto, jota ei saa hävittää.

 • Ranta saaristo.jpg

  Syyskokous otti kantaa metsien ja saariston puolesta

  21.11.2016

  Keskustan Varsinais-Suomen piirin syyskokous kokoontui Kemiönsaarella 19.11.2016 ja otti kantaa metsien hiilinielu- sekä merimetso ja hylje-kysymykseen. Lisäksi kokous kannatti Satu Simeliuksen valintaa Keskustan puoluevaltuuston puheenjohtajaksi.

 • piirikokous 191116.jpg

  Syyskokouksen valinnat

  20.11.2016

  Piirikokous valitsi Jani Kurvisen jatkoon piirin puheenjohtajaksi sekä varapuheenjohtajiksi Annina Ruotun (uusi) sekä Anna Sirkiän myös jatkoon.

Rajapyykkien siirtely ei tee rahaa

Sauvon Keskustan vuosikokouksen kannanotto 18.3.

Olemme kiinnostuksella lukeneet hallituksen ehdotuksen kuntarakennelaiksi. Vaikka hallituksen tahtotila suomalaisen maaseudun suhteen onkin luettavissa rivien välistä, olisi meidän Sauvon Keskustalaisten mielestä rehtiä toimintaa kirjoittaa nämä tavoitteet ihan avoimesti ulos.

On päivänselvää, että maantieteellisten rajojen siirtämisellä ei taloudellista tuottavuutta lisätä. Koska haluamme uskoa, että hallituksemme väkikin sen ymmärtää, täytyy rajojen siirtohimoa selittää muin tavoin. Kuntarajoja siirtämällä voidaan kasvattaa tulonsiirtoalueita, eli verotuotot esimerkiksi koko Suur-Turun alueelta sataisivat samaan laariin. Kun päätöksenteko samassa yhteydessä päästään myös keskittämään, ollaan jo hallituksen todellisten tavoitteiden jäljillä.

Jäljille pääsee myös tutustumalla jo toteutuneisiin kuntaliitoksiin, niiden taloudelliseen tilanteeseen. Pääsääntöisesti toteutuneet suurkunnat painivat suurten taloudellisten ongelmien kanssa niin kauan kuin kuntien laitamillakin on elämää. Kun on tehty riittävästi päätöksiä, jotka ohjaavat asumista keskuskuntaan, alkaa talous selkiintyä. Halvimmaksihan se tulee, kun kansa asuu ydinkeskustan kerrostaloissa - palvelut voi näppärästi rakentaa ihan siihen viereen, eikä kaiken maailman korpiteiden ylläpitoonkaan mene kunnan rahaa.

 (Näin siis ainakin paperilla. Käytännössä asia ei edes ole niin yksinkertainen: suurten kaupunkien palvelutuotanto esimerkiksi terveyspuolella on varsin kallista. Palveluiden kustannustehokkuus kun ei nyt kerta kaikkiaan ole suoraan verrannollinen kuntien kokoon.)

Me Sauvon Keskustassa tulkitsemme hallituksen kuntarakenneuudistuksen perimmäiseksi päämääräksi koko Suomen asutuksen keskittämisen kaupunkeihin. Koska viihdymme maalla ja tiedämme kaltaisiamme muistakin maan kolkista, soisimme tämän tavoitteen myös tulevan ihan julkilausutuksi. Voisimme sitten vielä toistaiseksi demokratiana päättää, haluammeko tukea hallitusta, joka on heittänyt hanskat tiskiin todellisesti tasa-arvoisen maan ylläpitämisessä ja kehittämisessä.

Helppoa ei valinnanmahdollisuuksien arvostaminen ja vaaliminen ole. Haluamme kuitenkin Sauvon Keskustassa uskoa, että aidan matalimman kohdan etsiminen ei ole suomalaisen kansanluonteen perusominaisuus - ainakin me olemme valmiit tekemään lujasti töitä myös maantieteellisesti tasa-arvoisen Suomen eteen.