Uutiset ja tapahtumat

Keskusta.fi / Pohjois-Pohjanmaa / Suomeksi / Kunnat / Nivala / Uutiset ja tapahtumat

Syyskokous päätti 2020 toiminnasta


Marika Hannula valittiin Nivalan Keskustan syyskokouksessa kunnallisjärjestön
puheenjohtajaksi.
Hän toimii Keskustan luottamustehtävissä kaupunginvaltuutettuna ja Nivalan edustajana
Pohjois-Pohjanmaan Keskustanaisten johtokunnassa.

Väistyvä puheenjohtaja Jarmo Pihlajaniemi kertoo, että hän luovuttaa hyvillä mielin Nivalan
Keskustan valtikan Marika Hannulalle ja onnittelee uutta puheenjohtajaa.
Varapuheenjohtajaksi valittiin Tuomas Suvanto ja muiksi hallituksen jäseniksi Eeva-Leena
Ainasoja, Eine Hosio, Markku Isoniemi, Eija-Riitta Niinikoski, Sinikka Ohtamaa, Heli Ojalehto,
Jarmo Pihlajaniemi, Mirjami Sandvik, Ritva Saviluoto, Veikko Sikala ja Leena Vähäsöyrinki.

Asiantuntijavieraana PPKY Kallion terveyspalvelujohtaja Päivi Peltokorpi alusti keskustelua
aiheesta: ikäihmisten terveyspalvelut, ikäneuvola ja muut matalan kynnyksen palvelut.
Kokous hyväksyi vuoden 2020 toimintasuunnitelman. Tavoitteena on kuunnella kuntalaisia,
tarjota vaikuttamisen mahdollisuuksia ja rakentaa yli sukupolvien kestävää, tasa-arvoista ja
turvallista Nivalaa.

Yhteystietoja:

Kunnallisjärjestön puheenjohtaja: Marika Hannula marika.hannula@nivala.fi
vpj. Tuomas Suvanto puh. 040 840 8795 tuomas.suvanto@gmail.com
sihteeri: Ritva Saviluoto puh. 044 344 1908 ritva.saviluoto@nivala.fi

 

 

Eduskuntavaalit 2019 tulokset

Keskusta sai koko maassa 13,8 % äänistä, Oulun vaalipiirissä 30,3%. Eija-Riitan äänimäärä 4184 riitti kolmannelle varasijalle. Oulun vaalipiiristä valittiin kuusi kansanedustajaa. Äänimäärät: Juha Sipilä 16688, Mikko Kinnunen 6132, Juha Pylväs 6100, Hanna Mattila 5726, Antti Rantakangas 4478, Pekka Aittakumpu 4469.

 

Eija-Riitan vaaliarpajaisten voitot arvottu. Onnittelut voittajille! Haapajärven poliisiasemalla tehdyn koneellisen arvonnan tulokset näkyvät liitteessä voittoluettelo.pdf

Eija-Riitta Niinikoski VAALILEHTI 2019

   Facebook

 

 

Nivalan Keskustan kesätapahtuma Karvoskylällä 9.8.2018

 a_karvoskylän20180.jpg

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja kansanedustaja Antti Kaikkonen lähetti terveisiä Helsingin pormestarille. "Jos Tukholma, Kööpenhamina, Berliini ja Pariisi pärjäävät maakuntahallinnon kanssa, tulee Helsinkikin pärjäämään."

a_karvoskylän20185.jpg

Puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen ennakoi puolueen kannatuksen nousevan vaaleihin mennessä. Pääministeripuolueen asema on aina vaikein, ja varsinkin nyt kun istuva hallitus on joutunut paiskimaan kaksin verroin edellisten hallitusten toimettomuuden vuoksi, puoluesihteeri totesi.

a_karvoskylän20182.jpg

Europarlamentaarikko Mirja Vehkaperä sekä kansanedustajat Antti Rantakangas ja Juha Pylväs kertoivat ajankohtaisista työaloistaan politiikan tehtävissä. Juontajana valtuuston puheenjohtaja Jarmo Vuolteenaho.

a_karvoskylän20183.jpg

Eija-Riitta Niinikoski kertoi lupauksestaan ryhtyä tavoittelemaan paikkaa eduskuntavaalien ehdokaslistalla Pohjois-Pohjanmaalla. Suomen Keskustan Nivalankylän paikallisyhdistys esittää Niinikoskea kansanedustajaehdokkaaksi.

a_karvoskylän20181.jpg

Ritva Saviluoto ja Leena Suvanto möivät arpoja.

a_karvoskylän20184.jpg

Hilla Savolainen ja Emilia Jurvelin lauloivat ja soittivat.

a_karvoskylän20186.jpg

Tarinan kerronnan Suomen mestari 2018 Veikko Syväluoma tarinoi oravanmetsästyksestä pikkupoikana naapurin isännän kanssa.

 

 

Keskustan kunnallisjärjestön yleinen kokous 15.3.2018 asetti ehdokkaat maakuntavaaleihin

IMG-20180315-WA00002.jpg 

Ehdokkaat maakuntavaaleissa 2018

Eija-Riitta Niinikoski, Marika Hannula ja Jarmo Vuolteenaho

Ylintä päätösvaltaa maakunnissa käyttää maakuntavaltuusto, jonka jäsenet ja varajäsenet valitaan maakuntavaaleilla. Ensimmäiset maakuntavaalit ovat sunnuntaina 28.10.2018. Näissä vaaleissa valittujen maakuntavaltuustojen toimikausi alkaa 1.1.2019 ja kestää 31.5.2021 asti.

 

 

Lue linkistä Nivalan keskustan vaalilehti 2017 (kunnallisvaalit)


Keskusta 110 vuotta. Keskustanaiset 75 vuotta.

Juhlimme Nivalassa la 22.10.2016

klo 10-12 K-marketin pihalla keittotarjoilu

klo 13 juhlakahvit Kerttulassa (Toritie 15)

klo 14 juhla Kerttulassa (Toritie 15), puhujina valtiotieteen tohtori Pekka Perttula ja Keskustan varapj. Antti Kurvinen

KESKUSTALAISUUS NIVALASSA – ROHKEITA RATKAISUJA KOTISEUDUN PARHAAKSI
-Keskustalaisuus on aina ollut Nivalassa yhteisten asioiden hoitoa, Keskustan Nivalan kunnallisjärjestön pj. Jarmo Pihlajaniemi kertoo.
- Keskustalainen aate on ollut erittäin vahva vaikuttaja Nivalassa aivan sen alkuajoista lähtien. Meillä on tehty merkittävää keskustalaista politiikkaa niin paikallisesti kuin valtakunnan tasolla, 2. varapj. Irja Erkkilä jatkaa.
-Keskustalaisen politiikan aatteelliset peruspilarit eivät ole vanhentuneita, vaan kantavat myös nykyajassa ja tulevaisuudessa. Ihmisläheisyys, kohtuus, vastuullinen vapaus ja heikomman asian muistaminen ovat hyvä ohjenuora myös jatkossa, 1. varapj. Tuomas Suvanto toteaa.

Keskustalaisuus on asioihin tarttumista, vastuun kantamista.
- Aina, kun on johonkin ryhdytty, on löytynyt ideoita ja tekijöitä. Puolueen on pitänyt oppia olemaan avoin uusille asioille ja uusille ihmisille. Siinä ollaan kyllä kehitytty, Jarmo Pihlajaniemi kertaa menneitä tapahtumia.
- Eri-ikäisiä, erilaisista ammateista ja monenlaisissa elämäntilanteissa olevia on aina tarvittu ja tullaan tarvitsemaan yhteisten asioiden hoitoon kaikilla tasoilla. Naisten näkökulmaan eri asioissa luotetaan ja tukeudutaan, Irja Erkkilä kuvaa keskustalaista tapaa toimia Nivalassa.
- Meidän vastuulla on luoda vaikutuskanavia myös niille ihmisille joiden ääni ei kuulu päivittäisessä päätöksenteossa. Ihminen on onnellisimmillaan kun kokee pystyvänsä vaikuttamaan elinympäristöönsä ja osallistumaan yhteisön toimintaan, Tuomas Suvanto painottaa ja muistuttaa, että nivalalainen yhdessä tekemisen meininki yhdistettynä keskustalaiseen toimintaan saa ihmeitä aikaan.

Ylpeys kotiseudusta ja halua toimia täällä asuvien parhaaksi sekä luottamus keskustalaisiin toimijoihin tarkoittaa jälleen työtä tulevien kuntavaalien ehdokashankinnassa. Vaalitoimikunnan puheenjohtajana toimiva Tuomas Suvanto rohkaisee ottamaan yhteyttä, lähtemään ehdokkaaksi tai antamaan vinkin ehdokkaasta.
-Avoin keskustelukulttuuri ja tasa-arvoinen kohtelu luovat perustan sille, että ihmiset tulevat päätöksentekoon mukaan ja ottavat vastuuta yhteisistä asioista. Aktiivisuus tarkoittaa sitä, että emme pelkää tehdä rohkeitakin ratkaisuja ja uskallamme mennä oman mukavuusalueen ulkopuolelle, Suvanto toteaa.

Lisätietoja
Jarmo Pihlajaniemi 044 5320 122
Tuomas Suvanto 040 8408 795
Irja Erkkilä 040 7587 123

 

 

18.6.2016 Arpajaisten voittoluettelo
voittoluettelo2016.PDF

Nivalan keskustan kunnallisjärjestön vuosikokous 18.4.2016

Nivalan Keskusta tukee Juha Sipilän valintaa puolueen puheenjohtajaksi ja
Hannakaisa Heikkisen valintaa varapuheenjohtajaksi ensi kesäkuun puoluekokouksessa Seinäjoella.
Kokousväki luottaa Sipilän osaamiseen ja kykyyn toimia yhteisten asioiden hyväksi.
Hannakaisa Heikkinen vakuutti kokousväen ihmisläheisellä puheenvuorollaan.
Nivalan Keskustan vuosikokouksessa maanantaina 18.4. poliittiset puheenvuorot käyttivät kansanedustaja Antti Rantakangas
sekä kansanedustaja ja varapuheenjohtajaehdokas Hannakaisa Heikkinen.

 

 

kunn_järj.jpg 

Kunnallisjärjestö muisti puheenjohtaja Jarmo Pihlajaniemeä 60-vuotis päivänä

 8.2.2016 Nivalan Keskustan kunnallisjärjestön johtokunnan ja paikallisyhdistysten puheenjohtajien yhteispalaveri

Sivistyslautakunnan katsaus: Sivistyslautakunnan puheenjohtaja Irja Erkkilä kertoi lautakunnan ajankohtaisista asioista. Varhaiskasvatustyö on siirtynyt kaupungin toiminnaksi. Peruskouluihin on valmisteltu uusi OPS. Kirjastontoimenjohtaja Päivi Holsti vastaa kulttuuri- ja nuorisotoimesta. Työpajasäätiö on aloittanut toimintansa. 6. Valittiin kunnallisjärjestölle: Rahastonhoitaja Satu Pirnes Vaalipäällikkö Tuomas Suvanto Verkko- ja tiedotusvastaava Jarmo Raudaskoski Koulutusvastaava Jarmo Kivioja Emäntä Leena Suvanto 

 

Kala- ja Pyhäjokilaakson kunnat kriisikokoukseen !

Vastoin aiempaa päätöstään Centria ammattikorkeakoulun hallitus päätti siirtää sosionomikoulutuksen Ylivieskasta ja yhteisöpedagogikoulutuksen Raudaskylältä Kokkolaan. Kokkolan hallitusjäsenet olivat saaneet tuekseen nyt myös Pietarsaaren edustajat.

Täytyy todella ihmetellä päätöksen lyhytnäköisyyttä! Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä Jedu, joka hallinnoi Kala- ja Pyhäjokilaakson kuntien osuutta, ei tule luopumaan alueensa oppilaspaikoista, vaan tulee pitämään ne tavalla tai toisella. Tätä näkemystä tukee vahvasti maakuntajohtaja Pauli Harjun Rokualla esittämä näkemys, että paikat kuuluvat Pohjois-Pohjanmaalle ja niistä tullaan pitämään kiinni. Jedun onkin omistajana kutsuttava välittömästi koolle kuntakokous, josta haetaan valtuutus neuvotteluun Oulun ammattikorkeakoulun ja ministeriön kanssa siirtouhan alaisten koulutusten siirtämisestä Oulun järjestettäväksi.

Ylivieskan yksikkö on tärkeä alueen yrityksille, opiskelijat tarjoavat niille mahdollisuuden kehittää toimintaansa, työvoimaa yritysten kasvuun ja alueeseen sitoutuneita koulutettuja nuoria töihin. Pohjois-Pohjanmaalla Suomen nuorimman väestön alueena ei ole varaa menettää opiskelupaikkoja yhtään, päinvastoin niitä on saatava tulevaisuudessa lisää. Näinollen siirto Oulun amk:hon voi avata kehitysmahdollisuuden Ylivieskankin yksikölle.

Keski-Pohjanmaalla ei ilmeisesti ole ymmärretty tehdyn siirtopäätöksen merkitystä orastaneille yhteistyökuvioille mm. Sote-asioissa. Tämän jälkeen Kalajokilaakson kunnat tuskin uskaltavat harkita yhteistyöhön lähtemistä noinkin harkitsemattomia päätöksiä tekevän tahon kanssa. Sote-kysymyksessä on entistäkin tärkeämpää ns. Jokisote-keskustelun jatkaminen Kala- ja Pyhäjokilaakson kuntien kesken. Selvää on, että tätä uudistusta tullaan viemään eteenpäin ja suurempiin yksiköihin mennään, yhteinen näkemys tässä murrostilanteessa on ensiarvoisen tärkeää.

 Jarmo Vuolteenaho

Kaupunginhallituksen pj.      Nivala

 

Tavara-arpajaisten voittajat selvillä

Kiitokset kaikille osallistuneille vaalityön tukemisesta!

Avaa tästä liite:
   voittoluettelo.pdf

 

Ei tuulivoiman rakentamista Hirsistönkankaalle

Nivalan kaupunginvaltuuston jäsenet ovat saaneet runsaasti palautetta Nivalan tuulimyllyhankkeista. Asukkaiden ymmärrettävä huoli lähelle koteja suunnitelluista tuulimyllyistä on saanut kuntapäättäjät miettimään asioita uudessa valossa.

Nivalan keskustan kunnallisjärjestön johtokunta ja keskustan valtuustoryhmä istuivat alas asian tiimoilta ja vilkkaan keskustelun tuloksena oli, että päätettiin ottaa lusikka kauniiseen käteen ja palata, jos nyt ei lähtöruutuun, niin ainakin kymmenen askelta taaksepäin. Todettiin, että kaunis kulttuurimaisema on tärkeä, eikä sitä saa pilata. Energian tuotannossa pidettiin keskeisenä paikallisesti työllistävää puu-, turve- ja bioenergiaa.

Keskustan ryhmä päätyi kielteiselle kannalle Hirsistönkankaan tuulivoiman rakentamiseen. Keskustelussa harmiteltiin sitä, että Hirsistönkankaan ja Kukonahon suunnitelmat eivät olleet yhtäaikaa käsiteltävinä. Myöskin kaupungin saamista verotuloista oli päätöksenteon aikoihin virheellistä tietoa. Kaupunki ei juurikaan hyödy myllyistä. Keskustelussa vilahti myös slogan "Tuulimyllytön Nivala"

Tavoitteena on Nivala, jossa energiantuotannon muodot tuovat työtä ja työpaikkoja.

Jarmo Pihlajaniemi
Keskustan kunnallisjärjestön puheenjohtaja

Irja Erkkilä
Keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja

 

Jarmo Vuolteenahon kansanedustajaehdokkuus on vahvistettu.

Tule kertomaan ajatuksia ja antamaan evästystä ehdokkaalle
syystapahtumaan to 18.9.2014 klo 18-20 Nuorisoseuran talolle.

Jarmo tiimi.pdf (Ilmoitus julkaistu Nivala-lehdessä 11.9.2014)

Tutustu ehdokkaan internetsivuihin osoitteessa www.jarmovuolteenaho.fi

 

 

 Keskustan Sarjankylän kesätapahtuma 22.7 klo 18. Sarjankylän koululla

sarjank147.jpg

ISÄNMAALLISIA TEKOJA JA TULEVAISUUDEN TOIVOA

POLITIIKKAAN ON PALAUTETTAVA ALUEELLINEN AJATTELU
- Tarvitaan uskoa siihen, että tämän jokilaakson kaltaisilla alueilla on hyvä asua, elää, tehdä työtä ja yrittää. Kun pidämme maan laajasti asuttuna, se palvelee parhaiten koko maan hyvinvointia. Politiikkaan on palautettava alueellinen ajattelu ja huolehdittava alueiden tasa-arvosta, Keskustanaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Elsi Katainen korosti juhlapuheessaan Erkkilän koulun pihapiirissä pidetyssä Keskustan kesätapahtumassa tiistai-iltana.
- Lähiruokabuimista huolimatta tuomme ruokaa Suomeen 4,5 miljardilla eurolla ja viemme vain 1,5 miljardilla. Kääntämällä ruoan vaihtotaseen toisin päin saisimme paljon uutta työtä. Samoin omilla kulutusvalinnoilla voimme vaikuttaa kotimaisen työn arvostukseen. Ne ovat isänmaallisia tekoja oman kotiseutumme puolesta, Katainen muistutti.
- Hallitus on viime vuosina murentanut niitä arvoja ja periaatteita, jotka ovat tärkeitä keskustalaisille. Hallituksen kylmä perhepolitiikka on yksi esimerkki tästä. Maamme tilanne on vakava. Puolueilla on eroa. Tehdyn selvityksen mukaan Keskusta on kaikkein halutuin hallituskumppani. Tulevissa vaaleissa tarvitaan tuki koko maan tasapuoliseen kehittämiseen sitoutuneille, Elsi Katainen sanoi ja iloitsi siitä, että Pohjois-Pohjanmaalla on tulossa uusia kansanedustajaehdokkaita kokeneiden edustajien rinnalle.

POLITIIKKA TARVITSEE TOIVOA JA TOIVO TUEKSEEN TEKOJA
- Elämässä tarvitaan toivoa. Toivo innostaa ja saa yrittämään. Politiikassakin tarvitaan toivoa ja toivon näköaloja. Ihmiset haluavat seurata niitä, jotka luovat toivoa. Toivorikas mieli ei synny tyhjästä. Toivo vaatii tuekseen tekoja, kesätapahtumassa puhunut Mikael Pentikäinen sanoi. Hän viittasi puheessaan Vilkunan suvun kirjeenvaihdosta kertovaan kirjaan 'Toivorikkaalla mielellä'. Suomen historia on täynnä toivorikkaalla mielellä tehtyjä päätöksiä ja tekoja, joiden taustalla on ollut rehellinen arvio kulloisestakin tilanteesta.
- Suomessa tarvitaan tänäpäivänä realistista tilannearviota lähtökohdaksi tulevaisuuden teoille, niille uudistuksille, jotka sopeuttavat menomme tulojemme mukaan, jotta emme jätä velkaa perinnöksi lapsillemme, Mikael Pentikäinen muistutti.
- Muutos on tehtävissä. Se vaatii paljon ratkaisuja, keskinäistä luottamusta ja yhteistyötä. Tulevissa vaaleissa ei kannata valita tyhjänpuhujia vaan vakaita asianhoitajia, joille politiikka on vakaumuksellista työtä Suomen parhaaksi, Pentikäinen painotti.

MIELIKUVILLA EI MAATA RAKENNETA
Tilaisuudessa puhuivat myös paikalla olleet kansanedustajat. Tapani Tölli muistutti, että mielikuvilla ei maata rakenneta. Kun juuret kestävät, mikään ei voi estää kasvua uuteen. Vahva keskittämisen tavoite on näkynyt viime vuosina maan hallituksen kaikissa päätöksissä ja toimissa. Jotta Suomen suunta aidosti muuttuu, on Keskustan saatava ykköspaikka seuraavissa eduskuntavaaleissa, Antti Rantakangas totesi. Yhteiseen tulevaisuuteen tarvitaan jokaista.

Tilaisuuden avauspuheenvuorossa Jarmo Vuolteenaho kertoi alueen kesätapahtumissa saamistaan viesteistä: työtä kaivataan lisää ja kahlitsevaa byrokratiaa halutaan pois. Vuolteenaho painotti työn ja kasvun merkitystä maamme tulevaisuudelle.
- Yrittäjyyttä on tuettava, työllistämisen kynnystä, varsinkin pienissä yrityksissä, on laskettava ja helpotettava. Nuorille pitää saada työtä, mielekästä tekemistä valmistumisensa jälkeen. Heidän varassaan on tulevaisuutemme.

Keskustan Pohjois-Pohjanmaan piirin tulevista kansanedustajaehdokkaista tapahtumaan osallistuivat myös Hanna-Leena Mattila ja Eija Nivala.

KOLME HOPEISTA ANSIOMERKKIÄ
Keskustan Sarjankylän paikallisyhdistyksen järjestämä kesätapahtuma osoitti yhteisen tekemisen voiman. Aktiivisia toimijoita tarvitaan yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Tilaisuudessa luovutettiin Keskustapuolueen hopeiset ansiomerkit kiitoksena yli 20 vuoden järjestötyöstä Jarmo Vuolteenaholle, Ari Eteläniemelle ja Kimmo Niemimäelle.

Lisätietoa
Sarjankylän paikallisyhdistyksen pj. Aimo Kaikkonen, p. 044 3321014
Nivalan Keskustan tiedotustoimikunnan pj. Eija-Riitta Niinikoski, p. 040 5680467

KUVAPALVELU
Kuvia tilaisuudesta saa Aimo Kaikkoselta p. 044 3321014
ja Ari Eteläniemeltä p. 044 3441154

 

 

Alueellinen jäsenvaali kansanedustajaehdokkaasta järjestettiin 17.–18.6. 2014 Alavieskassa, Haapajärvellä, Kalajoella, Nivalassa, Pyhäjärvellä, Reisjärvellä, Sievissä ja Ylivieskassa. Kolmea parasta ehdotetaan Keskustan ehdokaslistalle kevään 2015 eduskuntavaaleihin.

 

Tulokset:

Jarmo Vuolteenaho 386
Eija Nivala 258
Juha Pylväs 252
Katja Erkkilä194
Ulla Savola 126.

 

 Jarmo Vuolteenaho eduskuntaan kannatus.pdf

 

 

EU-vaalit toukokuussa
Nivalan Keskustalta tuki Mirja Vehkaperän valinnalle

"EU-vaaleissa äänestäminen on erittäin tärkeää", Keskustan Nivalan kunnallisjärjestön uusi puheenjohtaja Jarmo Pihlajaniemi korostaa. "Vaikka monelle maaseudun ihmiselle EU on edelleen hyvin negatiivinen asia, pitäisi meidän kaikkien havahtua siihen, miten monista omaa aluettamme koskevista asioista päätetään Bryselissä." EU:n budjetista valtaosa kohdistuu maatalouteen ja aluekehittämiseen. "Siksi ei ole samantekevää, ketkä siellä ovat päättäjinä", Pihlajaniemi painottaa. Keskustalla on 20 erinomaista ehdokasta. Maanantai-iltana 28.4.2014 pidetyssä Keskustan Nivalan kunnallisjärjestön vuosikokouksessa päätettiin yksimielisesti tukea kansanedustaja Mirja Vehkaperän valintaa Euroopan parlamenttiin. "Mirja toimi pitkään piirimme puheenjohtajana. Hän tuntee pohjoisen asiat", Pihlajaniemi tiivistää kokoukseen osallistuneiden perusteluja. Keskustan EU-vaalibussi kiertää toukokuun alussa maakunnan eteläosassa. Nivalassa bussi on perjantaina 2.5.2014 klo 15-16.30. Tervetuloa juttelemaan EU-asioista! *** Vuosikokous valitsi yksimielisesti Nivalan Keskustan uudeksi puheenjohtajaksi maanviljelijä, agrologi Jarmo Pihlajaniemen, joka toimii kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtajana.
Lisätietoja:
Keskustan Nivalan kunnallisjärjestön puheenjohtaja Jarmo Pihlajaniemi, p. 044 5320122
Tiedotustoimikunnan pj. Eija-Riitta Niinikoski, p. 040 5680467

 

31.3.2014 

LISÄÄ TUKEA JARMO VUOLTEENAHON EHDOKKUUDELLE

 "Jarmo Vuolteenaholla on vakuuttava kokemus ja näkemys yhteisten asioiden hoitamisesta", Keskustan Nivalankylän paikallisyhdistyksen pj. Tuomas Suvanto tiivistää perusteluja Vuolteenahon kansanedustajaehdokkuudelle. Paikallisyhdistyksen vuosikokous nimesi yksimielisesti Vuolteenahon omaksi eduskuntavaaliehdokkaakseen maanantaina 31.3.2014 pitämässään kokouksessa.
"Jarmon taakse tarvitaan vahva yhteinen rintama läpipääsyn varmistamiseksi", Suvanto sanoo ja rohkaisee kaikkia mukaan vaalityöhön.

 

 

JARMO VUOLTEENAHO EDUSKUNTAVAALIEHDOKKAAKSI

  4.2.2014

Nivalan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jarmo Vuolteenaho on lupautunut ehdokkaaksi tuleviin eduskuntavaaleihin.

"Olen saanut monia yhteydenottoja jokilaaksomme alueelta ja laajemminkin. Minua on pyydetty lähtemään vaaleihin alueemme ehdokkaana. Olen antanut lupaukseni, koska olen erittäin huolestunut meidän jokilaaksojen kaltaisten alueiden tulevaisuudesta. Valtio on vetänyt pois turvallisuutta tuovia toimintoja. Kuntien mahdollisuutta palvelujen järjestämiseen on myös heikennetty ratkaisevasti. Tarvitsemme kehittyvien kaupunkikeskusten rinnalla muun Suomen elinvoimaisuutta. Kansallinen yhtenäisyys riippuu tulevista päätöksistä", Jarmo Vuolteenaho kertoo.

Vuolteenaho korostaa lähipalvelujen merkitystä. "Jokaisella pitää olla oikeus peruspalveluihin omalla kotiseudullaan. Olen valmis toimimaan kansanedustajana ja hoitamaan vaalipiirimme asioita."

Nivalassa Keskustan Sarjankylän paikallisyhdistyksen johtokunnan edustajat pyysivät Vuolteenahon suostumusta ehdokkuuteen. "Tarvitsemme meidän jokilaaksoon ehdokkaan, joka tuntee alueen ja on osoittanut monissa luottamustehtävissä taitonsa", johtokunnan puheenjohtaja Aimo Kaikkonen sanoo. "Jarmon antama lupaus on erittäin hyvä asia. Hänet tunnetaan luotettavana, sanansa mittaisena miehenä", korostaa Nivalan Keskustan kunnallisjärjestön puheenjohtaja Kaija Jämbäck.
"Jarmosta koko jokilaakso saa kansanedustajan, jonka toiminnan ja päätösten taustalla on kestävät arvot", Heikki Junttila, Nivalankylän paikallisyhdistyksen johtokunnan jäsen, toteaa. "Jarmo on erinomainen kuuntelija, luotettava yhteistyökumppani ja hänellä on laaja-alainen näkemys eri asioihin", Keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja Irja Erkkilä kertoo.

Seuraavat eduskuntavaalit ovat erittäin merkittävät maaseutumaisten alueiden tulevaisuuden ja elinvoimaisuuden kannalta. "Jarmo Vuolteenahosta saamme maakuntamme eteläosaan kansanedustajan, jolla on näkemystä ja rohkeutta yhteisten asioiden hoitamiseen", Keskustan puoluehallituksen jäsen Eija-Riitta Niinikoski painottaa.

Kaupunginvaltuusto:

Suomen Keskustan valtuutetut Nivalassa kaudelle 2013-2016


Leena Vähäsöyrinki
Irja Erkkilä
Mikko Päivärinta
Eeva-Leena Ainasoja
Satu Pirnes
Jarmo Kivioja
Jukka Korkiakoski
Jarmo Vuolteenaho
Matti Nuorala
Hilkka Suni
Esko Kangas
Jarmo Raudaskoski
Jussi Palola
Timo Alatalo
Maarit Leppimaa
Jarmo Pihlajaniemi
Heikki Junttila
Markus Ahokangas
Eija-Riitta Niinikoski
Juha Maijala
Taimo Honkala
Suvi Vainio
Rauno Vihtari                

Lue tästä linkistä Nivalan Keskustan  Kunnallisvaaliohjelma2012.pdf

tai Nivalan murteella  Kunnallisvaaliohojelma 2012.pdf

Nivalan Keskusta Facebookissa: Nivalan Keskusta

Tiesitkö tämän Nivalasta? Katso perustietoja  kotikunta.doc 

Neuvoa antava jäsenäänestys puolueen puheenjohtajasta 25-27. 4 2012:

Nivalassa annettiin 201 ääntä, jotka jakaantuivat seuraavasti:

Paavo Väyrynen 93 ääntä, Juha Sipilä 76 ääntä ja Tuomo Puumala 32 ääntä         

                                                              


KANNANOTTO: NIVALA ITSENÄISENÄ KUNTANA
 
 Keskustan Nivalan kunnallisjärjestön mielestä Nivalan on säilyttävä itsenäisenä kuntana. Hallitus on unohtanut ihmiset piirtäessään suurkuntien rajoja. Keskustalle palvelujen saaminen lähellä on tärkeää. Suurkunnissa reuna-alueet näivettyvät ja jopa tyhjenevät.
 
 Keskustalaiset ovat huolissaan myös siitä, miten käy lähidemokratian. Isoissa kunnissa valta keskittyy yhä harvemmille ja kuntalaisten vaikutusmahdollisuudet kaventuvat. Nivala on hyvä esimerkki siitä, miten kunnassa tehty kehittämistyö vahvistaa elinvoimaisuutta.
 
 Nivalan tulee edelleen kehittää yhteistyötä muiden kuntien kanssa. Vapaaehtoisiin kuntaliitoksiin voidaan suhtautua myötämielisesti ja niistä voidaan tarvittaessa neuvotella. Pakkoliitoksilla ei saada aikaan toimivia kuntakokonaisuuksia. Nivalan Keskusta on vahvasti sitoutunut kehittämään kotikuntaa täällä asuvien ihmisten parhaaksi.

 Keskustan Nivalan kunnallisjärjestö 


Presidentinvaaleissa 2012 Paavo Väyrynen sai 3110 ääntä ja 55,4% kaikista äänistä Nivalassa, mutta jäi valtakunnallisesti niukasti pois toiselta kierrokselta. Paavo Väyrysen menestys oli alkuasetelmat huomioiden erinomainen, ja tuloksella tulee olemaan vaikutusta muuhunkin politiikkaan jatkossa. Suurkiitos kaikille vaalityössä mukana olleille!
  

 Keskustan Nivalan kunnallisjärjestö


          Eduskuntavaalit 2011 on käyty ja äänet laskettu. Suomen Keskusta sai nivalassa 3118 ääntä, joista Eero Isomaa sai 1837. Isomaan kokonaisäänimäärä oli 3371 ääntä. Keskustan kannatus väheni 2007 vaaleista -10%. Oulun vaalipiiristä tuli valituksi kuusi keskustan kansanedustajaa.

Keskustan työ jatkuu Nivalassa

Keskustan Nivalan kunnallisjärjestö piti vuosikokouksen 19.4.2011 vaalituvalla. Kokous hyväksyi kunnallisjärjestön ja valtuustoryhmän toimintakertomukset. Tilinpäätös vahvistettiin ja johtokunnalle myönnettiin vastuuvapaus. Paikalla olleet luottamushenkilöt kertoivat paikallisista, ajankohtaisista asioista ja saivat evästyksiä tulevalle toiminnalleen.

Keskustelun pääteemana oli eduskuntavaalien tulos. Kunnallisjärjestön tavoite, saada Eero Isomaa eduskuntaan, jäi toteutumatta. Keskustan tappion todettiin olevan valtakunnallinen ilmiö ja puolueen paikka on tällä vaalituloksella oppositiossa. Kokousväki antoi tukensa puoluejohdolle.

Aktiiviset kunnat saivat oman ehdokkaan läpi jäsenvaalissa ja Oulun vaalipiirin eteläiseen osaan asetettiin monta hyvää ehdokasta. Varsinaisessa vaalissa Kalajokilaakso jäi kuitenkin ilman kansanedustajaa. Monissa puheenvuoroissa toivottiin jäsenvaalin uudistamista ja erityisesti alueellista yhteistyötä ehdokasasettelun osalta.

 Kunnissa on viime vuosina jouduttu tekemään kovia ratkaisuja. Keskustalaisissa pitäjissä vastuuta kantaa Keskustapuolue. Vaalitilaisuuksissa saatiin kohdata paljon ihmisiä ja käydä aatteellista keskustelua heidän kanssaan. Iloisia voidaan olla siitä, että Nivalassa saimme edellisiin kunnallisvaaleihin verrattuna 98 ääntä enemmän. Siitä kiitos ehdokkaallemme Eero Isomaalle ja kannattajillemme. Nivalan Keskusta tekee työtä koko Nivalan ja kaikkien nivalalaisten hyväksi.

 Tule mukaan! Tehdään työtä yhdessä. Keskustan Nivalankunnallisjärjestö

Lyhennelmä Esko Ahon puheesta.pdf