Etusivu

TERVETULOA

KESKUSTAN PIRKKALAN SIVUILLE

PIRKKALAN KESKUSTASSA VOI VAIKUTTAA

MISSIO

Keskusta on avoin, uudistuva ja ihmisten tulevaisuuden uskoa vahvistava puolue.  Olemme maltillinen, mutta voimakas ihmisiä aatteellisesti yhdistävä kansanliike .  Rakennamme yli sukupolvien kestävää, tasa-arvoista ja turvallista yhteiskuntaa.  Teemme työtä koko Pirkkalan puolesta ja etsimme ratkaisuja ihmiskunnan suuriin haasteisiin.

Alla olevan linkin kautta voitte tutustua

KESKUSTAN PIRKKALAN KUNTAVAALI ESITTEESEEN. 

Voit suurentaa tai pienentää tekstiä ...

KESKUSTAN PIRKKALAN ESITE.pdf

 

Keskusta_vaalijuliste_2017.jpg

PIRKKALAN KESKUSTA

Lähtee kuntavaaleihin kotikunnan kehittäminen ja sen kehitystä ajavat ehdokkaat edellä.

PORMESTARIN VALINTA ON KUNTALAIN MUKAAN VALTUUSTON ASIA.  SITÄ EI VOIDA SIIS VALITA KANSANÄÄNESTYKSELLÄ.  ME EMME MUUTOINKAAN HALUA KOROTTTAA KETÄÄN EHDOKKAISTAMME ERIKOISASEMAAN, EHDOKAS LÖYTYY KYLLÄ VALITTUJEN JOUKOSTA.

Keskustan kehittämisteemat tulevalle valtuuskaudelle ovat:

-maalaisjärjen käyttö sallittu

-luotettavat ja laadukkaat lähipalvelut

-viihtyisä elin- ja asuinympäristö

TUE EHDOKKAITAMME, ÄÄNESTÄMÄLLÄ VOIT VAIKUTTAA!

PIRKKALAN KESKUSTASSA VOI VAIKUTTAA

Ainoa puolue Pirkkalassa, jossa ei ole ryhmäkuria.  Jokainen Keskustan valtuutettu on saanut sanoa oman mielipiteensä.  Me Keskustan valtuutetut emme jätä kuntalaisia pulaan.  Me pidämme kaikista huolta.  Me teemme valtuutetun työn tunnollisesti.  Me ajattelemme, että Pirkkalaa voidaan rakentaa vain yhteistyöllä, työnteolla ja yrittämisellä.

Me välitämme ympäristöstä, kannatamme valinvapautta asumiseen ja lastenhoitoon ja haluamme kotimaassa kasvatettua turvallista ruokaa.  Arvojemme mukaan huolehdimme ja pidämme huolta heikoimmista.  Etenkin lasten ja nuorten syrjäytymisen torjumiseen tarvitaan lisää huolenpitoa mys Pirkkalassa.

Pirkkalassa 21.2.2017 Raili Naskali, puheenjohtaja

SUOMEN KESKUSTA JA PIRKKALA

Suuri osa meistä suomalaisista sijoittuu arvoiltaan ja mielipiteiltään poliittiseen keskustaan.  Me keskustalaisesti ajattelevat suomalaiset emme jätä kaveria pulaan pidämme kaikista huolta.  Me keskustalaiset teemme tunnollisesti työmme.  Me ajattelemme, että Suomea voidaan ja Pirkkalaa rakentaa vain työnteolla ja yrittämisellä.

Politiikkamme on edistyksellistä, omaleimaista ja juurevaa.  Olemme luoneet yhteiskuntaan turvallisuutta ja toivon näköaloja.  Olemme työn, yrittämisen ja välittämisen puolue.  Keskusta tunnetaan kotien hyvinvoinnin, sivistyksen ja osaamisen, puhtaan ruuan, vihreän talouden, bioenergia, hajautetun yhteiskunnan ja yrittäjyyden edistäjänä.

Keskustalaisen ajattelun perustana oleva vastuullinen vapaus on syvästi inhimillinen arvopohja, jolle tulevaisuus rakennetaan.  Käytännössä se tarkoittaa, että yhteiskuntaa ei tarvitse huutaa apuun joka käänteessä.  Keskustalainen ajattelu rakentuu voimakkaasti yhteisöllisyyden varaan.  Se luo turvallisuutta ja kunnioittaa ihmisten omia valintoja,  Tässä ajattelussa Suomen Keskustalla on jo 110 vuoden perinne.

Pirkkalassa 3.3.2017 Raili Naskali, Keskustan Pirkkalan puheenjohtaja

Raili Rovaniemi 2012

KD:n puheenjohtaja Sari Essayah poikkesi keskustan teltalla juomassa kahvit lauantaina 1.4.2017

WP_20170401_012.jpg

 Keskustan Pirkkalan kuntavaaliehdokkaat Pirkkalan torilla 11.3.2017 .  Paikalla oli vaaleja vauhdittamassa Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen.

WP_20170311_011.jpg

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen puhumassa Pirkkalan torilla.

WP_20170311_003.jpg

VAPPUTORILLA PIRKKALASSA 2016

 
 • Palstamallit 
 • Edessä Matti Pirhonen, keskellä Anja Tiitola oikealla Pirkko-Liisa Jokela

  takana keskellä Senni Penttilä-Kungas ja Pekka Naskali.

  Pirkkalan Keskustan Vihreä  Vappu

  Pirkkalan torilla 1.5.2016 klo 12-14

  "Raili Räppääjä" esiintyi räpäten tulevista maan hallitusneuvotteluista.

  Tässä joitakin kohtia laulusta...

  Taasko on jokin uudistus.  Minulle sana on kauhistus.  Tuolla ne kiertää toripöytää paikasta toiseen oudosti töytää.  Tarvitaan tilalle kunnon svengiä, jopa on porstuassakin jengiä. 

  Tarvitaan vaivaa rehellisyyttä, aina kun kaivaa kärsivällisyyttä.

  Etteikö jotakin muutakin voida, tarkoistushan on prosessoida.

  Sipilät, Soinit, Stubbit, yhdessä avataan valtion ukset.

  Lieneekö niinkään ristissä sukset? 

  Samat on tarjolla armopalat, samat on Sipilän suuret salat.

  Keskustan Pirkkalan osasto tarjosi kampamunkkikahvit  200 sadalle toriväelle.

  Munkit loppu kesken ja kaupasta piti hakea pullaa, kahvia ja mukia monta kertaa lisää.

  Toritapahtuman järjesti Pirkkalan Keskusta, Perussuomaiset ja Kokoomus.

  Kuvassa: Aki Vainio  vastasi musiikista, Räppääjä Raili Naskali ja tanssitytöt Anja Tiitola ja Kyllikki Koskinen.

  11187269_822393901143032_4687824287704548503_o.jpg

   Valokuva(8).jpg

  Raili Naskali kauppasi Pirkkalan valtuustonaisten kalenteria.  Kuvassa näkyy, että kalenteria oikein revittin, kuka saa sen ensimmäisenä.  Tuotto kokonaisuudessaan menee TAYKSIN uuden lasten ja nuorten sairaalan hyväksi.

  Kiitos kaikille.  Kuvassa kansanedustaja Arto Pirttilahti, ehdokkaat Raija Moilanen ja Timo Hanhilahti..  Raili Naskali keräsi rahat.

  Raili Pirkkalan vaalistartti.jpg

  Raili ja Timo Laaninen.jpg

   WP_20150301_001.jpg

  EDUSKUNTAVAALIT LÄHESTYVÄT 

  Vaalivoitto eduskuntavaaleissa on monen eri tekijän summa.  Monipuolinen ehdokasjoukko, heidän tukiryhmänsä ja innostuneet äänestäjät ovat ehdottomia menestymisen edellytyksiä.  Pirkkalassa järjestetty tilaisuus veti kuusikymmenpäisen joukon valtuustosaliin.  Viisitoista kansanedustajaehdokasta käytti tehokkaan 3 minuutin esittelyn itsestään ja tavoitteistaan.  Lopuksi puoluesihteeri Timo Laaninen kävi läpi Keskustan "Kakkaran".  Kakkara kertoo uudella tavalla Keskustan vaalitavoitteista.  Asiat on ryhmitelty neljään sektoriin:  talouskasvu, julkinen talous, huolenpito ja vastuunotto. 

  Kovaa arvostelua ehdokkaiden välillä oli, että pitääkö "leikkauslistoista" laatia lista ennen vaaleja.  Toiset olivat sitä mieltä että ei.  Laaninen oli sitä mieltä, että on hyvä, että äänestäjille kerrotaan rehellisesti totuus ennen vaaleja.  Ettei vaalien jälkeen tarvitse äänestäjien ihmetellä. 

  Suomen talouden kuntoonpano vaatii tiukkaa menokuria ja myös säästöjä.

  Keskustan ei tule unohtaa köyhän asiaa.  Nuorten syrjäytyminen maksaa yhteiskunnalle.  Taloudellinen kehitys tulee jakaa oikeudenmukaisesti.  Maaseudun elinvoiman turvaaminen myös tuleville sukupolville.

  Sote-malli saattoi ihmetyttää kuulijakuntaa.  Moni kysyi mielessään.  Eikö olisi viisaampi lykätä koko hanketta yli vaalien?  Sote-uudistuksessa kuulemma tähdätään siihen, että veronmaksajien rahat käytetään nykyistä paremmin niin kuin ne on tarkoitettukin - kansalaisten palveluihin.   Uudistuksessa tähdätään siihen, että alueita olisi  sama määrä kuin maakuntiakin  siis 19.  Tavallinen kuntalainen ja päättäjä ovat kyllä ymmällä mihin tällä pyritään?

  Keskustan kannatus viimeinen oli galluppien mukaan 24,9 %.  Kannatuksen kasvu luo hyvää pohjaa tehdä vaalityötä.  Tehdään vaalityötä hyvällä sykkeellä ja erinomaisia ehdokkaita tukien.

  Vaalikentillä tavataan.

  Raili Naskali

   

   

  Uudet kirkkovaltuutetut 2019-2022

  Aki Vainio varsinainen jäsen

  Varalla Pekka Naskali ja Anja Tiitola

  Kirkko keskellämme

  Ehdokaslistan kuvaus:  Ryhmämme on sitoutunut kirkon oppiin ja kristilliseen elämäntapaan ja olemme sidoksissa kristillisen kirkon sanomaan ja tehtävään.   Haluamme olla seurakuntalaisten ääni seurakunnan hallinnossa ja tuomme kirkon sanomaa keskelle ihmisten arkea.  Ryhmämme haluaa näkyä alhalata kasvavasta kirkosta, jonka kolme kysymystä ovat:  Hengellinen uudistus, vastuullisen elämäntavan toteutuminen ja seurakuntaelämän rakenteen kehittäminen.  Seurakunnan tehtävä on kulkea ajassamme ihmisten rinnalla heitä tukien ja lahduttaen sekä vahvistaen toivon näkökulmaa.

  Seurakunta näkyy ja kuuluu enemmän niin, että seurakuntalaisten ja Pirkkalaan muuttaneet tuntevat olevansa kotikirkossa.  Seurakunnalla on kestävä perusta, joka kutsuu ihmisiä välittämään lähimmäisistä ja luomakunnasta.

  Vanhan kirkon seutu tarkemmin pappilan alueesta tulee kaikkien pirkkalaisten luonnossa liikkumisen kohtauspaikka.

   

  "RAILI RÄPPÄRI" JOUKKOINEEN

  Valtuutetut Elina Savilahti ja Aki Vainio olivat saunomassa vihdoilla, Pekka Naskali oli löylynlyöjä ja Leevi Naskali säesti.  "Raili Räppäri räppäsi sanoja... Alkaa siinä jo selätkin köyrtyä.  Yksi ja toinen alkavi nöyrtyä.  Löylyä lissee, löylyä lissee.  Löylyä lissee kiukaaseen.  (Kuva Marko Jarva).  

  P16B9570.jpg
  WP_20130831_022.jpg
  Suomen Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä

  toi terveiset Pirkkalan Keskustan 80-vuotispäiville 30.8.2013.


  PIRKKALAN KESKUSTA KIITTÄÄ KAIKKIA JOTKA TAVALLA TAI TOISELLA VAIKUTITTE SIIHEN, ETTÄ 80-VUOTISJUHLAT ONNISTUI YLI ODOTUSTEN!

  Keskustan Pirkkalan paikallisyhdistys juhli 80-vuotispäiviään lauantaina 31.8.2013 .  Ihmisiä alkoi kuhista jo kello 11.00 jälkeen torille.  Pitkät jonot alkoivat muodostua lohisoppatykin eteen.  Kahvikoju oli valmis  Anja Tiitola kumppaneineen häärivät kahviteltassa.  Muutenkin kaikki oli valmista,kun juhlat alkoi.  Sirkka-Liisa Nieminen,  Lennart ja Helena Lindqvist hoitivat lohisoppatarjoilun, joka valitettavasti loppui kesken.   Olimme varanneet lohisoppaa 200 hengelle.  Sopan keittäjä sanoi, että siitä riittää 250 hengelle.  Kahvia, kääretorttua ja kampanisuja riitti kaikille. 

  Kansanedustaja Mikko Alatalo esitti kitarallaan monia hienoja hänen omia sanoittamiaan kappaleita.  Oli hieno ohjelmanumero meidän yhdistyksellemme.  Kiitos Mikko!

  Suomen Keskustan puheenjohtaja JUHA SIPILÄ saapui paikalle kuuluisalla "häkäpönttöautolla hyvissä ajoin jo  kello kahdentoista jälkeen.   Väkeä alkoi kerääntymään auton ympärille ja ihmettelemään moista otusta.
  Puhessaan Juha Sipilä nosti esille muun muassa kuntien rakenneuudistuksen, joka nostaa kuntien menoja entisestään.
  -Maan hallitus lupasi karsia tehtäviä miljardin edestä, mutta puolenkymmentä uutta lisärasitetta on tässä paperissa, Sipilä viittasi uudistukseen.  Kuntien uusiksi tehtäviksi Sipilä listasi ainakin esikoulun muuttamisen pakolliseksi ja oppivelvollisuusiän noston.  Lisäksi hän arveli, että muutos kodinhoidontuesta tuo lisää lapsia päivähoitoon.  Sipilän mielestä kuntien velvoitteita tulisi nyt purkaa.  Kunnilla on yli 500 velvoitetta ja näistä syntyviä velvoitteita vajaa tuhat, hän summasi.

  Sipilän puheen jälkeen oli tervehdysten ja onnittelun vuoro.  Tervehdyksen esittivät Pirkkalan kunnan puolesta pormestari Helena Rissanen ja seurakunnan puolesta kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth.
  Kaikki puolueet kävivät onnittelemassa keskustaa ja kertoivat hyvän yhteistyön jatkuva Pirkkalassa myös tulevaisuudessa.

  Juhlassa muisteltiin ansiomerkein keskustan paikallisosaston ja naisosaston työssä pitkään mukana olleita.
  Kultaisen ansiomerkin saivat Eero Koppanen, Pekka Naskali, Vuokko Myllymäki ja Pirkko-Liisa Jokela.
  Hopeisen ansiomerkin saivat  Terttu Jortikka, Jari Sipiläinen, Seppo Savela, Markku Toiva ja Heikki Riihimäki.

  Täysin rauhallisissa tunnelmissa tilaisuutta ei päästy viettämään.  Kesken Aamulehdelle antamaansa haastattelua puheenjohtaja Sipilä riensi ensimmäisenä auttamaan, kun humalainen mies löi päänsä kaatuessaan penkiltä asfaltille.
  Tapaus sai Sipilän pohtimaan suomalaista alkoholipolitiikkaa.  Hänen mukaansa väkijuomista aiheutuvat ongelmat ovat maallemme miljardiluokan kysymys.  Myös Viron tuonnille pitäisi hänen mukaansa tehdä jotakin.
  Kello läheni kolmea.  Väki alkoi pikku hiljaa lähteä pois torilta .  Myös puheenjohtaja Juha Sipilä starttasi "häkäpönttöauton kohti Helsinkiä.

  Suomen poliittisessa ilmastossa on tapahtunut runsaassa puolessa vuodessa hämmästyttävä muutos.  Keskustan kannatus viimeisten mittauksen mukaan on 23.8 %.  Keskustan nousuun on monia syitä.  Uusi puheenjohtaja Juha Sipilä on nostanut Keskustan kannatusta.  Hän on valovoimainen tähti, luonnollinen ja sympaattinen.  Keskusta on saanut puheenjohtajan, joka on pannut itsensä täysillä likoon.   Samaa innostusta ja uhrautuvaisuutta tarvitaan nyt meiltä kaikilta keskustalaisilta.  Sipilän esimerkki velvoittaa meitä.

  Pirkkala 7.9.2013  Raili Naskali

  KUVIA 80-VUOTISJUHLISTA
  WP_20130831_015.jpg
  Suomen Keskustan puheenjohtaja JUHA SIPILÄ kansan keskellä.

  WP_20130831_002.jpg

  Raili Naskali esitti Pirkkalan Keskustan historiikin.

  WP_20130831_001.jpg

  Pekka Naskali kuuntelee toimiiko äänentoistolaitteet torilla.  Tori on juhlakunnossa.
  WP_20130831_003.jpg
  Anja Tiitola kahvinkeitossa

  WP_20130831_013.jpg
  Toriyleisö lohisoppajonossa ja kahvijonossa.
  WP_20130831_025.jpg
  Kansanedustaja Mikko Alatalo esitti mielenpainuvaa musiikkia.
  WP_20130831_033.jpg
  Pirkkalan Keskusta palkitti  pitkään toiminnassa mukana olleita . Kuvassa puheenjohtaja Juha Sipilä hopeisen ansiomerkin saanut Seppo Savela, Raili Naskali, kultaisen ansiomerkin saaneet Pirkko-Liisa Jokela, Eero Koppanen ja Vuokko Myllymäki, takarivissä vasemmalta: hopeiset ansiomerkit Markku Toivalle ja Terttu Jortikalle ja kultainen ansiomerkki Pekka Naskalille. 
  WP_20130831_039.jpg
  Kuuluisa häkäpönttöauto "EL Kamina"

  WP_20130831_047.jpg
  Juhlat melkein lopussa.  Tässä tarkkaillaan miten Juha Sipilä auttaa miestä, joka on kaatunut maahan penkiltä ja lyönyt päänsä asfaltiin.  Sipilä tilasi ambulanssin, jonka tulo kesti 50 minuuttia.


  WP_20130831_023.jpg
  Edessä  toinen vasemmalta Seppo Savela joka sai hopeisen ansiomerkin.
  WP_20130831_034.jpg
   Kuvassa Helena Lindqvist ja Markku Jokela

  WP_20130831_007.jpg
  Sirkka-Liisa Nieminen lähdössä lohisoppaa jakamaan.

  WP_20130831_008.jpg
  Esko Huttunen tuli talkoisiin.  Hän ehdotti kokouksessa, että kampanisuja kahvin kanssa.  Eskon toive toteutui.  Tässä Pekan traktori ja peräkärry esiintymislavana ja Railin tekemä puhujapönttö.
  Pirkkalan Keskustan historiaa kuvin ja sanoin traktorin vieressä olevilla tauluilla.

   TERVETULOA KESKUSTAN PIRKKALAN 80-VUOTISJUHLIIN
  PIRKKALAN TORILLE LAUANTAINA 31.8.2013 KELLO 12-15

  Lohisoppatarjoilu kello 12.00 - 13.00

  PÄÄJUHLA KELLO 13.00 PAIKALLE SAAPUU
  Suomen Keskustan puheenjohtaja JUHA SIPILÄ "häkäpönttöautolla".

   

  Pirkkalan Keskusta ansioitui viime syksyn kynnallisvaaleissa asettamalla naisia ennätysmäärän kunnallisvaaliehdokkaiksi yli 70 %.  Palkintona Keskustan puheenjohtaja JUHA SIPILÄ lupasi tulla häkäpönttöautolla Pirkkalaan.

  JUHA SIPILÄ  Suomen Keskustan puheenjohtaja

  Ohjelmassa mm.

  Tervetulotoivotus ja lyhyt historiikki, Raili Naskali
  Puheenjohtaja Juha Sipilän puhe
  Lyhyet tervehdykset ja onnittelut
  Ansiomerkkien jako
  Tutustumista ja seurustelua
  Musiikkia ja viihdettä
  Pullakahvit

  Tervetuloa Keskustan Pirkkalan paikallisyhdistyksen sivuille!

  AJANKOHTAISTA
  SUNNUNTAINA 17.3.2013  kello 18.00 KESKUSTAN PIRKKALAN PAIKALLISYHDISTYKSEN
  VUOSIKOKOUS  Pirkkalan kunnan valtuustosalissa.
  Esillä sääntömääräiset asiat.  Annetaan lausunto Suomen Keskustalle koskien keskustan arvoja, missiota ja keskustan visiosta vuonna 2020.  Puoluetyön kehittämisestä Pirkkalassa.   Yhdistyksen 80-vuotisjuhlien järjestämisestä.  Vappujuhlasta yms. toiminnasta.
  Tervetuloa kaikki vanhat ja uudet jäsenet!


  KIITOS KAIKILLE
  Keskustan Pirkkalan osasto kiittää kaikkia äänestäjiä, ehdokkaita ja vaalityössä mukana olleita.  Keskustan kannatus viime kunnallisvaaleista kasvoi 168 äänellä.  Saimme edelleen kolme paikkaa neljäs paikka oli vain 24 äänen päässä.  Haluamme jatkossakin, että myös reuna-alueiden ihmisistä pidetään huolta.  Kuntatalous pidetään vakaana.  Ja luonnosta huolehditaan niin, että tulevillakin sukupolvilla on elämisen edellytykset.  Tärkeä tehtävä on nyt sopia lautakuntapaikoista ja seuraavasta Pirkkalan pormestarista.  Tehtävä ei ole helppo.

  VAALITAPAHTUMIA
  Torilla 23.10.JPG


  Tänään tiistaina Pirkkalan torilla toritapahtumassa kello 16-18 paikalla oli kunnallisvaaliehdokkaat Elina Kaila, Raili Naskali, Matti Pirhonen ja Elina Savilahti.  Keskusteltiin uudesta Pirkkalan lukiosta, uimahallista, sosiaalisesta luototuksesta ja paljon muusta.  Takana vanha kunnantalo.  Uutta kunnantaloa samalle paikalle suunnitellaan parasta aikaa. 


  Huomenna keskiviikkona 24.10. kello 10-14 ja kello 16-18 ulkoilmatapahtuma Pirkkalassa Partolan S-Marketin edustalla ei oven edessä.  Ehdokkaat jakavat mainoksia.

  Lauantaina27.10. kello 11-14 Pirkkalan torilla vaalikahvitilaisuus ehdokkaat paikalla, puheita, musiikkia ja arpajaiset .

  Ja sunnuntaina kaikki äänestämään Keskustan hyviä ehdokkaita numerot 2 -18
  Lisää ehdokkaista sivulla kuntavaaliehdokkaat kannattaa katsoa!  SUNNUNTAINA 14.10.2012 KELLO 14.00 KESKUSTAN KUNTAVAALIPANEELI PIRKKALAN KUNNAN VALTUUSTOSALISSA.
  Kuntalaiset kysyvät ja kuntavaaliehdokkaat vastaavat.
  Tilaisuus avoin kaikille. Pullakahvit.  Tervetuloa!

  Tänään lauantaina 13.10.2012 oli Pirkkalan torilla kaikkien puolueiden yhteinen  vaalitapahtuma.  Kuntalaisia oli paikalla valtavasti.  Tein eilen 100 piirakkaa ja munavoita.  Kahvia keitin 90 hengelle sekin loppu.  Pekka riensi kotia keittämään lisää  kahvia.  Aamuvarhaisella Pekka lähti pystyttämään telttaa.  Apuun riensivät Elina Savilahti. Niina Silvan ja Tiina Rauma.  Paikalla oli myös Matti Pirhonen ja Johanna Kentala-Lehtonen ja pikku Anton.Elina ja Niina.JPGKuvassa
  Niina Silvan keskusteleet toriyleisön kanssa.

  Keskustan Pirkkalan paikallisyhdistyksen kokous nimesi viime perjantaina 21.9.2012 pitkänlinjan ja  kokemusta omaavan kuntavaikuttajan yrittäjä, merkonomi Raili Naskalin pormestariehdokkaksi.  Naskali on ollut kunnanvaltuutettuna vuodesta 1980, toiminut kunnanvaltuuston ja hallituksen varapuheenjohtajana, lautakunnissa ja erilaisissa työryhmissä.
  Raili%20Naskali_6248.jpg

  Kuntapolitiikka elää murroksessa, josta selviäminen vaatii rohkeita ratkaisuja, kovaa työtä ja jalat maassa pitävää talonpoikasjärkeä, mutta myös herkkää tunnetta, kykyä ottaa ihmisten ongelmat todesta.

  Kaikessa päätöksenteossa on kysymys ihmisestä.  Ihmisestä huolehtiminen merkitsee sosiaalista ja arkielämän ymmärtämistä.  Yhteiskunnan tulee mielestäni taata kansalaisille sosiaalinen perusturva.

  Nyt, kun taloudelliset mahdollisuudet ovat rajalliset,  on asioiden tärkeysjärjestys harkittava tarkkaan.

  Linjani on, että heikompiosaisista huolehditaan ja heille annetaan mahdollisuus inhimilliseen elämään.
  On tuettava perheitä, joiden vastuulla ovat lapset, tulevaisuutemme vastuunkantajat.

  Keskusta on pirkkalalaisten ainoa perusturva.

  Pirkkalassa 27.9.2012  Raili Naskali

   

  Keskustan vaalistartti.JPG 
  Kuvassa vasemmalla selin ehdokas tutkija  Johanna Kentala-Lehtonen ja oikealla kuvassa ehdokas kasvatustieteen maisteri Tiina Rauma keskustelee Pekka Naskalin kanssa.

  Pirkkalan Keskustan kunnallisvaalistartti Pirkkalan torilla oli 11.9.2012 kello 16-19.  Paikalla oli kansanedustaja Tuomo Puumala.  Hän toi eduskunnan terveiset ja innosti ehdokkaita kovaan loppukiriin vaalityössä.   Puumala kertoi, että kunnallisvaalisyksyn kuumia puheenaiheita eduskunnassa ovat kuntauudistus ja vanhuspalvelulaki. 
   
  Välikysymys vahustenhoidostaon oppositiolta hyvin ajoitettu, koska sen yhteydessä on mahdollisuus lyödä pöytään oikeita lukuja ensi vuoden budjetista.

  Meidän täytyy saada ihmsiet näkemään, että vaikka hallitus antaa  vanhuksille muutamia kymmeniä miljoonia, kuntien valtionosuuksia leikataan noin 700 miljoonalla eurolla.  Oikeasti peruspalveluista, myös vanhuspalveluista, lähtee satoja miljoonia, kansanedustaja ja eduskuntaryhmän toinen varapuheenjohtaja Tuomo Puumala sanoo.
   
  Keskustan sanoma Pirkkalassa on, että hallituksen suurkuntahankkeen edessä ei ole syytä alistua.  Hallituksen on kuunneltava kuntalaisten viestiä vaaleissa.   Kuntavaalien lähestyessä kaikki tuntuvat olevan syrjäseutujen ja niiden palveluiden puolella.   Tosiasiassa niitä on puolustanut vain keskusta.

  Keskusta valtuusto 1.9.20912

  Valtuustosali 1.9.2012

  Pirkkalan Keskusta asettaa oman pormestariehdokkaan
  Keskustan Pirkkalan paikallisyhdistyksen johtokunnan kokous käsitteli kokouksessaan sunnuntaina
  26.8. 2012 kunnallisvaalia ja pormestariehdokkaan nimeämistä.  Kokous päätti asettaa oman pormestariehdokkaan. Pormestariehdokkaaksi on useita henkilöitä, joilla on kunta-alan kokemusta.  Pormestariehdokkaan nimi julkaistaan syyskuun aikana.

  YHTEISVASTUUTA PIRKKALAISISTA

  Keskustan aatteellis-poliittisen kuntaohjelman lähtökohtia ovat koko Pirkkalan voimavarojen hyödyntäminen, eriarvoisuuden ja turvattomuuden vähentäminen, yrittäjyyden edistäminen sekä kuntalaisten sivistyksen ja osaamisen saaminen palvelemaan yhteistä hyvää. 
  Pirkkalan tulevaisuuden menestys on rakennettava luonnontaloudellisesti kestävällä tavalla.  Lokakuun kuntavaaleissa

  keskusta puolustaa lähipalveluja, itsenäistä Pirkkalaa, tervettä ja vakaata kuntataloutta ja ympäristöarvoja.
  Kuntavaaleissa kuntalaisilla on mahdollisuus lausua käsityksensä maan hallituksen politiikasta ja antaa äänensä sen puolesta tai vastaan.

  Keskusta on vaihtoehto kokoomusjohtoisen sinipunahallituksen eriarvoistavalle ja keskittävälle politiikalle.
  Hyvä arki tehdään lähellä.  Pirkkalassa tehdyt päätökset vaikuttavat sinunkin elämääsi hyvin vahvasti.  Sen tähden kuntavaalit ovat tärkeät.  Toivon, että Teistä jokainen keskustalaisesti ajatteleva lähtee ehdokkaaksi kuntavaaleihin.  Meillä on tilaa erilaisille mielipiteille, meillä ei ole ryhmäkuria ja meillä saa jokainen sanoa oman mielipiteensä myös valtuustossa.  Lähde ehdokkaaksi.  Odotan yhteydenottoja!
  Raili Naskali
  puheenjohtaja
  puh 0400 735070
  tai sähköpostilla

  raili.naskali@saunalahti.fi

  raili.naskali@railinaskali.fi    

   

   


  Keskustan ehdokkaita torilla 2012.JPG

  Kuvassa Raili Naskali, Tiina Rauma ja Matti Pirhonen
  Keskustan Pirkkalan paikallisyhdistyksen tapahtumatorilla lauantaina 18.8. klo 10-14 oli väkeä mukavasti.  Kahvi ja voirinkilät tekivät kauppansa.  Tiina Rauma soitteli haitaria ja halukkaita laulajiakin löytyi.  Matti Pirhosella oli työtä, kun täytteli kyselykaavakkeita johon ihmiset mielellään vastailivat. 

  VALINTOJA: 

  Suomen Keskusta valitsi Rovaniemen puoluekokouksessa
  8.-10.6.2012 uudeksi puheenjohtajaksi diplomi-insinööri, kansanedustaja JUHA SIPILÄN.

  Puheenjohtaja Sipilästä välittyy vilpittömän ja rehellisen miehen vaikutelma.   Sipilästä näkyy, että hän on määrätietoinen johtaja, joka osaa ja uskaltaa sanoa asiansa niin, että tavallinen kansalainenkin ymmärtää.

  Keskusta on saanut Sipilästä puheenjohtajan, joka puolustaa kansalaisten oikeuksia joka puolella maata.  "Meitä tarvitaan ja me tarvitsemme suomalaisten tukea".  Näin puheenjohtaja Sipilä Rovaniemen puoluekokouksessa.

   

  Raili Rovaniemi 9.6.2012.jpg
  "Selkeää tekstiä puhujapöntöstä" totesi kuvan lähettäjä Esko Erkkilä Tampereelta.

  Raili Naskali Rovaniemen puoluekokouksessa käytti puheenvuoron, jossa hän esitti puolueen puheenjohtajaksi Juha Sipilää.    " Mielestäni parhaat edellytykset puolueen puheenjohtajaksi on Juha Sipilällä.  Keskusta tarvitsee puheenjohtajan, jonka ajatusten, sanojen, tekojen ja toiminnan takana on helppo olla.  Olen vakuuttunut, että Juha Sipilän johdolla voimme rakentaa Keskustasta luotettavan, vastuullisen ja suomalaisten arjessa elävän kansanliikkeen."  Tässä vähän otetta puheesta, josta tuli paljon kiitosta kokouspaikalla.  Tiina, Markku ja Pekka.JPG
  Äänestystoimikuntaan kuuluivat: puheenjohtaja Raili Naskali , jäsen Tiina Rauma,
  sihteeri Markku Nieminen ja jäsen Pekka Naskali

  VIHREÄ VAPPU PIRKKALAN TORILLA 1.5.2012

  Pirkkalan Keskusta juhli vappua ja samalla yhdistyksen 79-vuotistista taivalta.
  Torille kerääntyi väkeä ympäri Pirkanmaata.  Paikalla oli Suomen Keskustan varapuheenjohtaja Timo Kaunisto, keskustan kansanedustaja Arto Pirttilahti.  Musiikista vastasi haitarinsoittaja ja laulaja,Tapsan tähtien voittaja Jani Mäkelä.  Kansa viihtyi torilla ja kuunteli hartaasti Mäkelän musiikin antia. 

  Jani Mäkelä lauloi hienosti Käsi sydämelle.JPG

   
  Jani Mäkelä hurmasi toriyleisön Satumaa tangolla ja Käsi sydämelle.
  Pirkko ja Matti.JPG
  Anismunkit, kahvi, sima ja arvat tekivät hyvin kauppansa. Pirkko-Liisa, Matti, Pekka ja Raili hoitivat tarjoilun.
  Varapuheenjohtaja Kaunisto.JPG
  Suomen Keskustan varapuheenjohtaja Timo Kaunisto keskusteli Pirkkalan pormestari Helena Rissasen kanssa.  Toriyleisö nautti kauniista vappupäivästä.
  Anismunkille ja kuntakyselyyn oli jopa jonoa.JPG
  Anismunkkikahville ja kuntauudistuskyselylle oli jopa jonoa.

  Raili, Erkki, Seija ja Pentti.JPG
  Kuntakyselyyn vastasi 43.  Kaksi kannatti kuntaliitoksia ja 41 vastusti kuntaliitoksia.  Kunta haluttiin säilyttää itsenäisenä kunta.

  Armi, Raili ja Anne lauloivat yhdessä Lapin tango.JPG
  Vappujuhlien päätteeksi Armi Kärki, Raili Naskali ja Anne Palokangas kajauttivat
  Lapin tangon.  Pohjoisen tyttöjä kaikki.  Yleisöltä tuli kommentti.  "Olette kuin HOW MANY SISTER"

  Tule mukaan!

  Kunnassamme toimii paikallisyhdistys ja keskustanaisten osasto.

  Ota rohkeasti yhteyttä !

  Alla yhteystietoja:
  Paikallisyhdistyksen puheenjohtaja:
  Raili Naskali puh 0400 735070
  sähköposti:
  raili.naskali@railinaskali.fi
  raili.naskali@jippii.fi

  Keskustanaisten puheenjohtaja
  Kyllikki Koskinen
  kyllikkik@gmail.com

  Uutisia