Blogi

Keskustatoimijoiden blogi

 • Johanna Häggman.jpg
  Johanna Häggman

  Matti Vanhanen on paras ehdokas presidentiksi

  16.1.2018

  Matti Vanhanen on ehdokkaista ulkopolitiikan johtamisessa kokeinen ja asiantuntemuksessa paras! Seitsemän vuotta Suomen pääministerinä ja v. 2006 Suomen EU:n puheenjohtajuudenkin erinomaisesti hoitaneena, hän tuntee niin Venäjän Presidentti Putinin kuin EU:n ja muiden maiden päämiehet ja hänellä on heihin toimivat suhteet.

 • Timo Silvan.jpg
  Timo Silván

  Kävellen ja pyöräillen

  15.1.2018

  Valtiovalta on lanseeraamassa kansalaisille käpyohjelman! Mikäs se sitten on? Kannustaa kansalaisia käpyjen keräilyynkö!? Ei nyt sentään. Käpyohjelma rohkaisee ihmisiä kävelemään ja pyöräilemään enemmän.

 • Pirkko Lokinperä.png
  Pirkko Lokinperä

  Mikä onkaan parasta koulurakentamisessa?

  18.12.2017

  Olemme lähestymässä kovaa vauhtia vuoden tärkeintä juhlaa, joulua. Olemme kouluissa viettäneet itsenäisyyspäivä- tai Suomi 100-juhlia. Jotkut ovat vielä ahertamassa joulujuhlien parissa. Koulut ovat sulkemassa oviaan jouluksi ja on aika levätä hetken aikaa.

 • Markku Leppälahti.jpg
  Markku Leppälahti

  Juhlien aikaan

  7.12.2017

  Suomi juhlii näyttävästi sataa vuottaan. Eri tilaisuuksissa on ollut runsaasti yleisöä. Oma isäni olisi täyttänyt tänä vuonna myöskin 100 vuotta. Hän kuitenkin kuoli jo 46-vuotiaana eikä saanut nähdä vapaan maan tulevaa menestystä. Hän oli sodassa alusta loppuun saakka ja haavoittui kahdesti.

 • Antero Suonpää.jpg
  Antero Suonpää

  Maakunta- ja soteuudistuksesta

  29.11.2017

  Toivon ja uskonkin, että meneillään olevia suuria uudistuksia valmisteltaessa on pyritty käyttämään parhaita käytettävissä olevia voimia ja tahoja. Kuitenkin nyt, kun yhä useammat tasot, toimijat, yhteisöt jne tahot ovat voineet antaa vastineitaan ja arvioitaan meneillään olevista suunnitelmista, on niissä ilmennyt varsin paljon epävarmuuksia hankkeiden siirtämisestä käytännön toimintaan.

 • Jenni Rauhaniemi.png
  Jenni Rauhaniemi

  Varhaiskasvatukseen lisäarvoa Tammelassa

  23.11.2017

  Lisäarvo jo mahdollisimman nuorena englannin kielelle altistamisesta on todellinen etulyönti monelle pitkälle tulevaisuuteen. Kieliopinnot tuovat yllättävästi lisää itseluottamusta ja jopa jossain määrin esiintymistaitoja. Tulevat opinnot suoriutuvat helpommin ja elämään tulee helpottavia seikkoja lisäkieliopintoja ajatellen.

 • Timo Silvan.jpg
  Timo Silván

  Sairaalahankkeen toteuttamisessa toinenkin vaihtoehto

  17.11.2017

  Keskussairaalan rakentamiselle Hämeenlinnassa kokonaan uuteen paikkaan on toinenkin vaihtoehto. Onko sitä perusteellisesti harkittu?

 • Simo parssinen.jpg
  Simo Pärssinen

  Arvostus syömäämme ruokaa kohtaan ei ole pelkkiä euroja

  7.11.2017

  Muutama päivä sitten media kirjoitti hälyttäviä tuloksia siitä, miten kolmanneksella alakouluikäisistä on virheellinen kuva ruuantuotannosta. Heillä ei ole käsitystä mistä mm. maito tulee.

 • marja_kuva2012_pieni_2 (2).jpg
  Marja Peltomäki

  Digiloikka mullistaa kuntatyön

  1.11.2017

  Samalla kun toiset kuntapoliitikot kohkaavat digitalisaatiosta ja tekoälystä, toiset vastaustavat kaikkea digi-alkuista viimeiseen asti. Useinmiten mittarina on tunne ja oma kokemus. Digi innostaa niitä, joilla se on jo tuttua: modernista työelämästä, verkostotyöstä, kansainvälisyydestä tai viihdeharrastuksesta. Vastustajia ovat usein ne, joilla kokemusta ei vielä ole karttunut facebookia tai verkkosivujen satunnaista selailua enempää, tai ne, jotka näkevät digiaallon uhkana omalle työuralleen.

 • Lehtinen_Rami_196.jpg
  Rami Lehtinen

  Turvallisuus ei ole uskon asia

  25.10.2017

  Vielä 2010 Suomessa oli yli 7800 poliisia. Ensi vuonna poliisien määrän arvioidaan laskevan n. 7000 tasolle ja pahimman ennusteen mukaan 2020 poliiseja olisi enää alle 6500. Suomi kulkee poliisien määrässä vastavirtaan, kun muut pohjoismaat pyrkivät laittoman maahanmuuton ja terrori-iskujen lisääntyessä kasvattamaan resurssejaan.

Edellinen 1 2Seuraava