Keskustan ehdokkaiden esittely

Eurovaaliehdokkaat-yläkuva-910x350.jpg
Keskusta.fi / Eurovaalit / Keskustan eurovaaliehdokkaat

Keskusta on jättänyt täyden 20 hengen ehdokaslistan tuleviin Euroopan parlamentin vaaleihin. Keskustan ehdokkaista 12 on miehiä ja 8 naisia, ehdokaslistan nuorin on 19-vuotias Oliver Pietilä Kokkolasta.
 
Ehdokaslistalla uusina ehdokkaina:

 • Azaize Miikkael, ekonomi, toiminnanjohtaja, 32, Helsinki
 • Eskelinen Riku, ministerin erityisavustaja, 40, Helsinki
 • Kemppainen Jouni (SIT.) päätoimittaja, filosofian maisteri, 55, Kirkkonummi
 • Kisner Susanna, sairaanhoitaja, terveystieteiden opettaja, 39, Oulu
 • Mynttinen Maritta, terveystieteiden maisteri, kätilö, 49, Hirvensalmi
 • Mäkeläinen Suvi, Suomen Keskustanuorten pj., yhteiskuntatieteiden yo., 24, Tampere
 • Nyberg Olli, toiminnanjohtaja, 57, Vantaa
 • Pietilä Oliver, opiskelija, 19, Kokkola

 
Keskustan listalle olivat jo aiemmin nimettynä:

 • Hatva Teuvo, hallintotieteiden maisteri, yrittäjä, 50, Kajaani
 • Kaisanlahti Janne, oikeustieteen maisteri, lakimies, 35, Rovaniemi
 • Kajak Raul, työpäällikkö, 34, Espoo
 • Karhu Jari, yrittäjä, insinööri, 55, Lappeenranta
 • Katainen Elsi, Euroopan parlamentin jäsen, 52, Pielavesi
 • Kekäläinen Juho, tekniikan ylioppilas, opiskelija, 25, Lappeenranta
 • Pekkarinen Mauri, yhteiskuntatieteiden maisteri, 71, Jyväskylä
 • Puska Pekka, professori, 73, Helsinki
 • Ruottu Anniina, filosofian tohtori, valtiotieteen maisteri, 53, Lieto
 • Schulze Steinen Petra, oikeustieteen lisensiaatti, johtava oikeudellinen neuvonantaja, 50, Valkeakoski
 • Sirkiä Anna, kansanedustajan avustaja, musiikkipedagogiopiskelija, 27, Turku
 • Vehkaperä Mirja, Euroopan parlamentin jäsen, 43, Oulu

Näiden aiemmin nimettyjen ehdokkaiden esittelyt alla.

Teuvo Hatva

Hatva-Teuvo-nettiin.jpg

Teuvo Hatva
Kajaanin kaupunginhallituksen puheenjohtaja

Facebook
Instagram
Linkedin: teuvohatva

Kuvat kuvapankissa

 
Lyhyt esittely itsestäsi:

Viisikymmentävuotinen elämänpolkuni on risteillyt eri tasoilla maa-, metsä, yritys- ja asiantuntijatöiden välillä. Kansainvälisyys on ollut luonteva osa elämääni varsinkin Ranskan opiskelu- ja työkokemukset sekä DG Maren alainen elinkeinokalatalouden kehittäminen on antanut perspektiiviä EU:sta. HTM tutkinto ja kolmenkymmenen vuoden kokemus luottamustehtävistä antavat hyvät eväät parlamenttityöskentelyyn. Vapaa-aikaani vietän vaimoni kanssa kulttuurin ja matkailun parissa.
 
Mitä Euroopan unioni merkitsee sinulle?

Vapaus, demokratia, oikeusvaltioperiaate ja muut Euroopan unionin perusarvot ovat myös keskustan perusarvoja. Vaikka Eurooppa onkin, Alkiota lainaten, heimojen yhteisö, on se myös oma yhteisöni, oma liberaali arvomaailmani. Tänä päivänä, kun maailman monet valtiot julkisesti kannattavat aivan toisenlaisia arvoja, voin olla iloisesti ja ylpeästi eurooppalainen.  
 
Miksi pyrit EU-parlamenttiin?

Osa Euroopan valtioista on kadottamassa perusarvonsa ja sen mukana EU:n yhtenäisyyden juuri kun pitäisi valmistautua ilmastonmuutoksen, kauppasotien ja mannertenvälisten erimielisyyksien tapaisten uhkien nousuun. Suomen kansalliset edut turvataan parhaiten osana EU:ta ja tahdon olla osana varmistamassa, että EU:n päätöksissä otetaan huomioon myös Suomen erityistarpeet. Pragmaattinen ja yhteistyöhakuinen työtapani sekä kansainvälinen kokemus antavat minulle hyvän lähtökohdan olla osa näiden ongelmien ratkaisua.


Janne Kaisanlahti

Kaisanlahti-Janne-nettiin.jpg

Janne Kaisanlahti
oikeustieteen maisteri, eduskunta-avustaja

Facebook
Twitter
Instagram
www.jannekaisanlahti.net

Kuvat kuvapankissa


Lyhyt esittely itsestäsi

Olen syntyperäinen lappilainen, synnyin Kemijärvellä 1984. Valmistuin Lapin yliopistosta lakimieheksi. Olen työskennellyt Eeva-Maria Maijalan eduskunta-avustajana vuodesta 2011, ja pitänyt sivutoimisesti omaa lakiasiaintoimistoa. Liityin Keskustan jäseneksi 15-vuotiaana. Olen toiminut mm. Lapin Keskustanuorten puheenjohtajana, kaupunginvaltuutettuna Kemijärvellä, kirkkovaltuuston puheenjohtajana sekä Kemijärvellä että Rovaniemellä. Kirkolliskokouksen jäsen. Perusarvoni ovat koti, uskonto ja isänmaa.

Mitä Euroopan unioni merkitsee sinulle?

Lapsuusperheessäni vastustettiin EU-jäsenyyttä v. 1994 äänestyksessä, ja peruskriittinen asenteeni on jo sieltä lähtöisin. Kuitenkin kun EU:ssa olemme, niin meidän on valvottava tinkimättä etujamme. EU:sta on koitunut meille hyvää ja huonoa. Eurooppalaista yhteistyötä tarvitaan maanosan rauhan, vakauden, turvallisuuden ja vaurauden edistämiseksi.
Liittovaltiokehitystä on vastustettava. EU-eliitin on otettava vakavasti Euroopan kansojen esittämät huolet ja epäluottamus.

Miksi pyrit EU-parlamenttiin?


Sain ympäri maata paljon pyyntöjä lähteä ehdokkaaksi. Kannattajani uskovat, että edustamani perinteiset Keskusta-arvot ja lakimiehen koulutus ovat hyviä avuja Suomen euroedustajalle. EU:ta on kehitettävä itsenäisten kansallisvaltioiden liittona ja meppiemme on puolustettava kansallista etua. Pohjoinen ulottuvuus ja Itämeri ovat meille tärkeitä EU-yhteistyössä. Lappilaisena uskon ymmärtäväni aluekehityspolitiikan merkityksen, ja Brysselistä katsoen myös Helsinki on periferiaa. Myös EU tarvitsee alkiolais-kekkoslaista politiikkaa!

Raul Kajak

Kajak-Raul-nettiin.jpg

Raul Kajak
Työpäällikkö

Facebook

Kuvat kuvapankissa


Lyhyt esittely itsestäsi:

Olen 33 vuotias viiden lapsen perheisä. Työskentelen rakennusalalla työpäällikkönä. Olemme muuttaneet asumaan perheeni kanssa Virosta Suomeen vuonna 2014, eli taustaltani olen maahanmuuttaja. Vaimoni opiskelee suomea ja lapseni käyvät niin peruskoulussa kuin eskarissa ja päiväkodissakin.

Mitä Euroopan unioni merkitsee sinulle?

Euroopan unioni merkitsee minulle yhtä kokonaisuutta. Tärkeimpänä periaatteena pidän vapaata liikkuvuutta Schengen sopimuksen mukaiseksi. Euroopan unionin kautta luodaan yhtenäisiä toimia, joilla muutetaan sekä EU-alue, että koko globaaliympäristö turvallisemmaksi asuinpaikaksi.

Miksi pyrit EU-parlamenttiin?

Pyrin EU-parlamenttiin, koska siellä on mahdollisuus vaikuttaa sekä Suomen, että Euroopan kehitykseen, unohtamatta vaikutusta koko maailmaan. EU-parlamentissa pystyn tuomaan kansalaisten ääntä esille etenkin kipukohdissa. Tärkeimpänä näen, että pystyn vaikuttamaa rauhan ja vakauden ylläpitämiseen koko Euroopassa. Näitä eurooppalaisia arvoja meidän tulee vaalia.

Jari Karhu

Karhu-Jari.jpg

Jari Karhu
yrittäjä, insinööri

Kuva kuvapankissa
    
Lyhyt esittely itsestäsi:
Olen 55 v. yrittäjä, insinööri. Lappeenrannan kaupunginvaltuutettu. Minulla on kolme aikuista lasta ja hoitoalan yrittäjävaimo. Olen pitkään osallistunut yhteisten asioiden hoitoon, kylätasolta valtakunnan tasolle saakka. Politiikkaan olen lähtenyt kiinnostuksesta ja mahdollisuudesta vaikuttaa yhteisiin asioihin. Haluan tehdä Suomen ja Euroopan paremmaksi ja turvallisemmaksi asua ja elää. Olen asioiden pitkäjänteinen eteenpäin viejä ja Suomi tarvitsee puolenpitäjiä.
    
Miksi pyrit Euroopan parlamenttiin?
Maaseudun tulevaisuus on lähellä sydäntäni. Olen viljellyt maata yli 20 vuotta. EU-tukipolitiikka on saatava pitkäjänteiseksi ja yksinkertaisemmaksi. Suomelle tärkeiden alukehitysrahojen jatko on turvattava. Ilmastomuutoksen torjunnassa ja ehkäisyssä on kaikki maat saatava mukaan. Puilla lämmittämistä ei tule kieltää eikä polttomoottoriautoja. Siirrytään vähäpäästöisiin biopohjaisiin polttoaineisiin ja uudistetaan autokantaa hallitusti. En kannata EU-liittovaltikehitystä vaan valtioiden välistä yhteistyötä. EU:n pakolaispolitiikka on saatava toimivaksi ja tuen sekä avun antamista on parannettava lähtömaissa.

 

Elsi Katainen

Katainen-Elsi-nettiin.jpg

Elsi Katainen
Euroopan parlamentin jäsen

Facebook
Twitter
Instagram
www.elsikatainen.fi

Kuvat kuvapankissa


Lyhyt esittely itsestäsi:
Olen kahden aikuistuneen lapsen äiti sekä maitotilayrittäjä yhdessä puolisoni kanssa. Ennen parlamentin jäsenyyttä toimin kansanedustajana yli kymmenen vuoden ajan. Parlamentissa työskentelen minulle läheisten asioiden parissa maatalouden ja aluekehityksen sekä kansainvälisen kaupan valiokunnissa. Pohjalaiset ja karjalaiset juureni ovat antaneet hyvät eväät kotiutua niin Savoon kuin Brysseliinkin. Koulutukseltani olen agrologi-AMK ja ammatillisten aineiden opettaja..

Mitä Euroopan unioni merkitsee sinulle?
Euroopan menestys globaalissa maailmassa on myös meidän suomalaisten etu. Minulle EU:n olemassaolon oikeutus ja välttämättömyys on suurissa haasteissa mutta myös mahdollisuuksissa. Ilmastonmuutoksen, pakolaiskysymysten ja turvallisuusuhkien ratkaiseminen edellyttää suuremman yhteisön voimaa ja yhteistä arvopohjaa. Vahvat ulkosuhteet ja yhteinen kauppapolitiikka taas luovat elinvoimaa ja kilpailukykyä koko Euroopalle.  EU on ihmisiä, ei jättimäistä hallintoa varten

Miksi pyrit EU-parlamenttiin?
Haluan jatkaa innostavaa ja merkitykselliseksi kokemaani työtä, jonka kautta voi vaikuttaa suomalaisten hyvinvointiin, koko maan kilpailukykyyn ja erilaisten alueiden pärjäämiseen. Vastuulliset tehtävät ovat osoittaneet, että Parlamentissa pystyy toimimaan mm. suomalaisten  luonnonvarojen, ruokaketjun ja metsätalouden parhaaksi, kansallisilla ja kansainvälisillä areenoilla. Haluan käyttää verkostojani ja kokemustani mahdollisimman tehokkaasti suomalaiseen Eu-edunvalvontaan.


Juho Kekäläinen

Kekäläinen-Juho-nettiin.jpg

Juho Kekäläinen
Ympäristötekniikan opiskelija

Facebook
Twitter
Instagram

Kuvat kuvapankissa


Lyhyt esittely itsestäsi:
Olen Tuusulassa syntynyt, Lappeenrannassa asuva ympäristötekniikan opiskelija. Olen aikaisemmin asunut myös Ranskassa ja Argentiinassa, jotka molemmat osaltaan vaikuttivat minuun suuresti. Arkeani määrittää omaehtoinen oppiminen ja monipuolinen kansalaisjärjestötoiminta. Viime vuodet olen keskittynyt ilmasto-, energia- ja ympäristöasioihin, sekä kansainväliseen politiikkaan. Uskon vahvasti ihmisiin ja kykyymme vastata yhdessä aikamme suuriin haasteisiin.
 
Mitä Euroopan unioni merkitsee sinulle?
Euroopan Unioni on ennen kaikkea rauhan yhteisö. Toisaalta Euroopan Unioni edustaa kaikkia niitä eurooppalaisia arvoja jotka sen jäsenmaita yhdistää. Näihin lukeutuu oikeusvaltioperiaate, demokratia, ihmisoikeuksien kunnioittaminen ja ihmisarvon puolustaminen, vapaus ja tasa-arvo. Lisäksi Euroopan Unioni merkitsee myös monenkeskisen ja yhteistyöhön pyrkivän maailman puolustamista kaksinapaisuuden sijaan. Euroopan Unioni tarkoittaa kaikkea tätä.
 
Miksi pyrit EU-parlamenttiin?
Euroopan Komission käynnistämä tulevaisuuskeskustelu EU:n kehittämisestä kulminoituu näihin eurovaaleihin. Näissä vaaleissa kansalaisten on siis omalta osaltaan tehtävä valinta siitä, mihin suuntaan toivomme EU:ta kehitettävän. Siksi on puhuttava niistä tärkeistä meitä kaikkia koskettavista asioista, joista tullaan päättämään. Haluan omalta osaltani olla nostamassa näitä tärkeitä asioita esille keskustelun piiriin. Tässä on myös kuultava laajasti niin kansalaisia kuin kansalaisjärjestöjäkin.

Mauri Pekkarinen

Pekkarinen-Mauri-nettiin.jpg

Mauri Pekkarinen
kansanedustaja, yhteiskuntatieteiden maisteri

Facebook
Twitter
www.mauripekkarinen.fi

Kuvat kuvapankissa


Lyhyt esittely itsestäsi: 
Olen perheen isä,  pappa ja Raijan puoliso, 71-vuotias. Olen harrastanut läpi elämäni urheilua, kilpaurheilua ja musiikkia. Olen toiminut  kansanedustajana kohta neljä vuosikymmentä,  ministerinä useammallakin postilla ja 5 eri hallituksessa yhteensä yli 12 vuotta. Eduskunnassa olen toiminut muun muassa valtiovarainvaliokunnan ja talousvaliokunnan  puheenjohtajana, eduskuntaryhmän puheenjohtajana ja nyt eduskunnan varapuhemiehenä. Valtionyhtiöistä olen toiminut YLE:n ja Posti Oyj:n hallintoneuvostojen puheenjohtajana ja Suomen Pankin hallinnossa. Toimin tänään myös Suomen Kuntaliiton valtuuskunnan puheenjohtajana. Olen Lappeenrannan teknillisen yliopiston tekniikan kunniatohtori ja Jyväskylän yliopiston kauppatieteiden  kunniatohtori.  
 
Mitä Euroopan unioni merkitsee sinulle?
Olin ministerinä neuvottelemassa Suomen EU-jäsenyydestä. Kannatin ja kannatan jäsenyyttä. Pienen valtion ja kansakunnan, joka elää paljossa ulkomaankaupassa,  etu on olla mukana yhteiset arvot jakavassa, itsenäisten valtioiden yhteistyössä. Meidän etu on hyvin toimivat sisämarkkinat ja ihmisten, tavaroiden, palveluiden ja pääomien vapaa liikkuvuus. Tämä työ on vielä kesken. Tärkeätä on myös rajat ylittävä yhteistyö haasteissa, joita emme yksin voita. Tällaisia ovat mm. Ilmastokysymys, rikollisuus, terrorismi, pakolaiskysymys ja puolustusalan yhteistyö. Unioni tarjoaan myös monia win-win - mahdollisuuksia mm. tieteen, teknologian, energian ja liikenneverkkojen aloilla. Unioni merkitsee myös yhteistä koheesio- maatalous ja tutkimuspolitiikkaa, joissa Suomen on kyettävä pitämään puoliaan. Byrokratiaa on purettava.
 
Miksi pyrit EU-parlamenttiin?  
Olen hankkinut kotimaan politiikassa monilla aloilla aika vahvan ammattiosaamisen. Näitä tarvitaan, kun halutaan vaikuttaa Brysselissä. Merkitystä pyrintöihini on toki silläkin, että olen toiminut lähes vuosikymmenen EU:n ministerineuvostossa, sen erilaisissa kokoonpanoissa, yhteensä noin 100 kokouksessa. Ministerineuvoston kokousten määrässä lienen aivan kärkiporukassa  kohta 24 vuotisen EU-jäsenyyden aikana. Olen vastannut Suomessa muun muassa EU:n alue- ja rakennepolitiikasta, tutkimus- ja innovaatiopolitiikasta, energia-asioista. Näiden asioiden tuntemuksella on väliä.    

Pekka Puska

Puska-Pekka-nettiin.jpg


Pekka Puska
Professori, kansanedustaja

Twitter
www.pekkapuska.fi

Kuvat kuvapankissa


Lyhyt esittely itsestäsi:

 • Lääketieteen ja kirurgian tohtori, valtiotieteiden maisteri, professori
 • Puoliso Arja, lapset 25 ja 26 v.
 • Työura: Kuopion yliopisto (P-K projekti), kansanterveyslaitos, WHO Geneve, KTLn ja THLn pääjohtaja
  Kotim. tehtäviä: Kansanedustaja (P-K 1987-91, Hki 2017-19), Presidentin valitsijamies 1988, Turun yliopiston kansleri (2010-13), korkeakouluneuvosto ja Suomen Akatemian keskustoimikunta, monien järjestöjen (mm Sydänliitto) puh.joht., Alkon hallitus, YTHSn valtuusk. puh.joht. ym.
 • Kv. tehtäviä: WHOn johtajistossa Genevessä (2001-2003), Kansanterv.laitosten maailmanjärjestön presidentti, Maailman Sydänfederaation presidentti, ym
 • Noin 10 kirjaa ja satoja julkaisuja, useita kv. palkintoja

Mitä Euroopan unioni merkitsee sinulle?

EU on Suomelle keskeinen kansainvälinen viitekehys, organisaatio ja instrumentti. EU auttaa ja koordinoi Euroopan maita ulkopolitiikassa ja taloudellisessa yhteistyössä. EU on myös rauhan ja turvallisuuden asia. Haluan EU:n keskittyvän isoihin asioihin, tukevan ja kuuntelevan jäsenmaita sekä pitävän byrokratian mahdollisimman pienenä. Esim. pakolaisasiassa, ilmastonsuojelussa ja kehitysyhteistyössä tarvitaan vahvaa EU:ta. EU:n tulee taas olla pidättyväinen jäsenmaille kuuluvissa asioissa, kuten terveys- ja sosiaalipolitiikassa.

Miksi pyrit EU-parlamenttiin?

Uskon, että jatkossa asiantuntemuksestani ja osaamisestani on eniten hyötyä Suomelle ja suomalaisille EU-parlamentissa. Taustalla on pitkäaikainen toimintani erilaisissa kansainvälisissä tehtävissä, mm. WHO johtajistossa. Kansainvälistä kokemusta ja osaamista tarvitaan. Toisaalta olen vuosien varrella ollut eri tehtävissä eri puolilla Suomea.
Pääteemani tulevat olemaan, taustaani ja osaamiseeni liittyen, suomalaisten terveyden ja hyvinvoinnin puolustaminen sekä koulutus- ja tutkimusasioiden edistäminen EU:ssa sekä turvallisuuden tunteen säilyminen kotimaassa. Kansainvälisyys ja EU:n toiminta vaikuttavat koko ajan enemmän myös suomalaisten elämään. Omien etujemme pätevä puolustaminen sekä EU: järkevä kehittäminen ovat suomalaisille tärkeää. On kysymys lasten, nuorten, perheiden ja kaikkien meidän suomalaisten sekä luontomme ja ympäristömme asioista.

 

Annina Ruottu

Ruottu-Anniina-nettiin.jpg

Annina Ruottu
FT, VTM, puoluehallituksen ja työvaliokunnan jäsen

Facebook
Twitter
www.anninaruottu.fi

Kuvat kuvapankissa


Lyhyt esittely itsestäsi:

Olen filosofian tohtori ja valtiotieteen maisteri, erikoistunut kansainväliseen ja Euroopan politiikkaan. Intohimoni alaan on kestänyt kolmisenkymmentä vuotta. Politiikan tutkijana olen työskennellyt sekä Euroopassa että USAssa. Olen mukana työstämässä keskustan eurovaaliohjelmaa ja kirjoitan aktiivisesti kansainvälisestä politiikasta.
Olen mukana ALDEn, eli keskustan eurooppalaisen puolueen toiminnassa ja osana keskustan ALDE-delegaatiota Madridissa. Kovan työn tuloksena saimme ALDEn eurovaaliohjelmasta hyvän keskustalle.
 
Mitä Euroopan unioni merkitsee sinulle?

EU merkitsee minulle vapautta vastuulla. Oikeutta asua, opiskella ja tehdä työtä ympäri Eurooppaa. Arvoja, joihin samastun. Demokratia, ihmisoikeudet, tasa-arvo, reilu vapaakauppa, turvallisuus ja yhteistyö eivät ole enää itsestäänselvyyksiä, edes Euroopassa. Haluan olla vaikuttamassa siihen, että EU nousee johtavaan asemaan maailmassa näiden asioiden puolustajana.
 
Miksi pyrit EU-parlamenttiin?

Kansainvälinen politiikka vaikuttaa päivittäin suomalaisten arkeen. Ensi vuosi tulee olemaan haastava Euroopalle, sekä sisäisten että ulkoisten tekijöiden takia: suurvaltojen jännite, EU:n hajaannus, länsimaisten arvojen kyseenalaistaminen.
Kansainvälisessä politiikassa on tärkeää nähdä kokonaisuus ja suuret linjat. Euroopan Parlamenttiin tarvitaan aitoja asiaosaajia, jotka ymmärtävät pintaa syvemmälle.

Minulla on erityinen yhdistelmä osaamista, kokemusta ja koulutusta, joiden kautta olen valmis edustamaan Suomea ja suomalaisia Euroopan Parlamentissa.

Petra Schulze Steinen

Schulze-Steinen-Petra-nettiin.jpg

Petra Schulze Steinen (os. Ahola)
OTL, LL.M., Rechtsanwalt, johtava oikeudellinen neuvonantaja (”lakimies”) Euroopan keskuspankissa (EKP)

Facebook
Twitter
Instagram
www.petrataan.fi

Kuvat kuvapankissa 

Lyhyt esittely itsestäsi
Olen kokemuksiltani ja osaamiseltani eurooppalainen, mutta mieleltäni suomalainen. Rakastan vauhtia ja toimintaa, niin vapaa-aikana kuin työelämässäkin.

Olen lakimies Euroopan keskuspankissa (EKP) Frankfurtissa, mutta siteeni Suomeen on voimakas: Sain viettää tärkeät kasvun vuodet Keski-Suomessa ja Etelä-Pohjanmaalla ja lähdin Eurooppaan upean pää-kaupunkimme eväin.

Olen kolmen lapsen äiti ja saksalaisen lakimiehen vaimo. Vapaa-ajalla urheilen, ompelen ja kunnostan takaisin sukuun hankkimaamme Rapolan kartanoa ja sen villiä pihapiiriä Pirkanmaan Sääksmäellä.

Mitä Euroopan unioni merkitsee sinulle?
EU on rakennettu toisen maailmansodan raunioista rauhan takaajaksi. Se on talouden vakauttaja ja eurooppalaisen kulttuurin ja arvojen edistäjä.  

Minulle EU merkitsee mahdollisuutta vahvistaa
•    suomalaisten hyvinvointia – talousvakaus, reilu kilpailu ja toimivat sisämarkkinat tukevat ta-louskasvua ja suomalaiset innovaatiot pääsevät helpommin maailmalle
•    luonnon monimuotoisuutta ja puhtautta – toimiva EU voi hidastaa ilmastonmuutosta
•    turvaa suomalaisille – yhteistä puolustuspolitiikkaa kehittämällä.

Suurten maailmaa ravistavien muutosten edessä EU on jäsenvaltioilleen tuki – ei rasite.

Miksi pyrit EU-parlamenttiin?
Haluan olla mukana vaikuttamassa siihen, minkälaisessa Suomessa jälkipolvet tulevat asumaan. EU on olohuoneissamme.

Viime vuosina EU:ssa yhteen puhaltamisen henki on ollut vastatuulessa. Ensi kevään vaalit tulevat ole-maan ratkaisevan tärkeät koko EU:n tulevaisuudelle.

Parlamenttiin tarvitaan ihmisiä, jotka tahtovat ja osaavat rakentavassa hengessä uudistaa EU:ta suun-taan, joka parhaiten tukee jäsenvaltioiden kehitystä ja lähentymistä.

EU:ssa on petraamisen paikka.

Anna Sirkiä

Sirkiä-Anna-nettiin.jpg

Anna Sirkiä
Kansanedustajan avustaja, musiikkipedagogiopiskelija

Facebook
Twitter
Instagram
 www.annasirkia.com

Kuvat kuvapankissa


Lyhyt esittely itsestäsi:
Olen Anna Sirkiä ja olen mukana politiikassa koska haluan puolustaa pohjoista kestävää elämäntapaamme. Työssäni eduskunta-avustajana olen oivaltanut, miten poikkeuksellinen maa Suomi on. Elämme luonnon keskellä, sitä kuitenkaan riistämättä. Tuotamme EU:n puhtainta ruokaa ja käytämme metsiämme kestävästi. Suomessa naisten oikeudet, demokratia ja oikeusvaltio toteutuvat paremmin kuin monessa muussa maassa. Suomalainen tapa ajatella ja elää on poikkeuksellinen ja sen puolesta haluan tehdä töitä.

Mitä Euroopan unioni merkitsee sinulle?
Rauhaa, turvallisuutta ja yhteistyötä. Euroopan unioni on Suomelle luonteva kansainvälisen yhteistyön muoto. Näen sen myös meille parhaana puolustusyhteistyön kenttänä ja kannatan unionin oman puolustuksen kehittämistä. Euroopan unioni on arvoyhteisö. Tärkeimpiä arvoja ovat demokratia ja ihmisoikeudet, joita pitää puolustaa jäsenmaiden keskuudessa ja maailmalla. Euroopan unionin on oltava johtaja globaalien ongelmien, kuten ilmastonmuutoksen ratkaisemisessa ja kannustettava muut mukaan.

Miksi pyrit EU-parlamenttiin?
Suomi on erityinen EU-maa. Maamme pinta-alasta on metsätalousmaata 78%, vesistöjä 10% ja 68% harvaan asuttua maaseutua. Täällä kasvatetaan unionin puhtain ruoka. Erätalous ja jokamiehenoikeudet ovat kruununjalokiviämme. Pohjoinen kestävä elämäntapamme ei aina tule ymmärretyksi ja sitä haluan puolustaa kovaan ääneen! Haluan kehittää Euroopan unionia itsenäisten kansallisvaltioiden liittona ja palauttaa kunnian perusarvoille, ihmisoikeuksille ja demokratialle. Vahvempi Suomi ja vaikuttavampi EU!

Mirja Vehkaperä

Vehkaperä-Mirja-nettiin.jpg

Mirja Vehkaperä
Europarlamentaarikko

Facebook
Twitter
mirjavehkapera.fi

Kuvat kuvapankissa


Lyhyt esittely itsestäsi:
Olen Mirja Vehkaperä, Euroopan parlamentin pohjoisin jäsen Oulusta. Toimin kehitysvaliokunnan varapuheenjohtajana, jäsenenä EU:n Venäjä valtuuskunnassa sekä varajäsenenä ulkoasiainvaliokunnassa. Ennen meppiuraani työskentelin kansanedustajana 11 vuoden ajan. Koulutukseltani olen luokanopettaja. Työni lisäksi olen perheenäiti, kuntoliikkuja ja käsityöihminen.
 
Mitä Euroopan unioni merkitsee sinulle?
Rauhaa, vakautta, mahdollisuuksia, yhtenäisyyttä ja yhteistä tulevaisuutta.
 
Miksi pyrit EU-parlamenttiin?
Haluan olla vaikuttamassa isoihin kysymyksiin Eurooppapöydässä. Me voimme yhdessä ratkaista mm. ilmasto-, pakolais- ja kauppapolitiikan kysymyksiä. Olen innostunut työstäni.