64

Olli-Pekka

Aalto

ikä 38 vuotta
maatalousyrittäjä, agrologi (AMK)
Marttila
#suomenarvoisiatekoja

Kuka olen?


Perheenisä ja luomuviljelijä, sekä tilaleipomon pitäjä Marttilasta. Keskustan toiminnassa ja kunnallisessa päätöksenteossa olen ollut mukana jo pitkään. Vapaa-aikana mm. käyn uimassa tai kokkaan.

Suomen arvoiset teemani


Suomen kaltaisessa pitkien välimatkojen maassa on ennakkoluulottomasti hyödynnettävä erilaisia uusiutuvan energian muotoja. Liikenteessä ei ole järkevää pakottaa kaikkia hankkimaan sähköautoja, vaan sen sijaan suosia uusiutuvia polttoaineita, kuten biodieseliä ja biokaasua.

Puhtaan ruoan tuottamisen edellytys on kannattava maataloustuotanto. Pidemmällä aikavälillä yksi keino sen edistämiseksi on maataloustutkimuksen lisääminen.

Ei ole kenenkään etu, että ihmiset ja palvelut keskitetään pienelle alueelle. Koko maata on kehitettävä huomioiden eri alueiden omat vahvuudet.

Olli-Pekka Somessa


Olli-Pekka Aalto
15.04.2019 18:45
Eduskuntavaalien tarkastuslaskenta on vielä kesken, joten viimeisinä eduskuntaan päässeet joutuvat vielä jännittämään paikkansa puolesta. Suuri kuva alkaa kuitenkin hahmottua. Numeroista innostuneena kävin läpi tämänhetkisen tiedon pohjalta tulevan eduskunnan sukupuolijakaumaa ja laskin sen perusteella kullekin puolueelle epätasa-arvoindeksin, joka kuvaa sitä, kuinka vinoutunut eduskuntaryhmän sukupuolijakauma on. Mitä pienempi luku, sitä tasaisempi ryhmän sukupuolijakauma on ja vastaavasti suurempi luku kertoo suuremmasta epätasa-arvosta. Kaava on yksinkertaisesti |x-50|*2, missä x on naisten tai miesten osuus eduskuntaryhmästä %. Esimerkiksi KD:ssa miesten osuus on 40%, jolloin KD:n indeksi on |40-50|*2=20. Kerrointa 2 käytetään, koska jana 0-100 on monesti helpompi hahmottaa, kuin 0-50. Jos unohdamme yhden hengen Liike Nyt-ryhmän, jolla luku luonnollisesti on 100, niin kaikkein epätasa-arvoisin ryhmä aloittavassa eduskunnassa ovat Vihreät indeksiluvulla 70. Perussuomalaisia on monesti haukuttu epätasa-arvoiseksi ukkoporukaksi, mutta sekin jää indeksiluvullaan 38 kauas Vihreiden taakse. Samoissa lukemissa pyörii myös Keskusta, 35. Kaikkein tasa-arvoisimmat ryhmät tulevassa eduskunnassa olisivat SDP (10), RKP (11) ja Vasemmistoliitto (13).
Olli-Pekka Aalto
15.04.2019 05:51
530 ääntä. Suuret kiitokset! 9 lehtimainosta. 12 tolppamainosta ja 1 itse askarreltu kärrymainos. 1489 ruisleivän reikää. Lukematon määrä tunteja jalkatyötä toreilla ja kauppojen pihoissa. Vaikka puolueen tulos harmittaa, niin on sitä kuitenkin tavallaan ihan tyytyväinen tietäessään tehneensä kaikkensa tuloksen eteen. Kiitokset Keskustan kuuluisalle kentälle joka teki ahkerasti töitä meidän ehdokkaiden menestyksen eteen järjestämällä tapahtumia ja luukuttamalla mainoksia. Kiitokset kaikille ehdokkaille, te olitte kertakaikkisen upea joukko. Kiitokset kaikille teille jotka olitte tekemässä tästä mahdollista.
Olli-Pekka Aalto
13.04.2019 18:50
Vaalipäivän aatto ja viimeinen kampanjapäivä. Päivän reitti Salo-Raisio-Rusko-Turku-Salo. Varsinkin Salossa ja Turussa väkeä oli paljon liikkeellä. Ruisleivän reikien jakoa piti jo rajoittaa, etteivät loppuisi kesken heti kättelyssä, vaikka määrä oli puolitoistakertainen normaaliin verrattuna. Kampanjan aikana tuhansia kohtaamisia, paljon hienoja ihmisiä ja melkoinen määrä ajokilometrejä. Sunnuntaina nähdään työn tulos. Muista käydä äänestämässä!
Olli-Pekka Aalto
12.04.2019 20:05
Torstaina päivä alkoi Turusta vaalikadulta. Päivän aikana oli kaksi kysymystä joita sai kuulla useammankin kerran. "Miltä tilanne nyt näyttää?" ja "Saako näitä (ruisleivän reikiä) ostaa jostain?" Ensimmäinen liittyi tietysti aamulla julkaistuihin gallupeihin ja toinen jakotuotteeseen. Torilta päivä jatkui esitteiden luukutuksella Mellilän, Someron, Kuusjoen ja Vaskion alueilla. Perjantaina kierros aloitettiin Loimaalta, josta jatkettiin taas Turun vaalikadulle. Aurinko paistoi ja aurinkoisuus oli selvästi tarttunut myös ihmisiin. Turusta tie vei Somerolle jossa paikallinen keskustajärjestö tarjosi makkaraa. Väkeä oli paikalle saapunut enemmän kuin uskalsin toivoa. Kierroksen päätteeksi vielä takaisin Turkuun, Metsämäkeen raveihin. Hieno päivä ja paljon hienoja ihmisiä. Nyt (12.4. illalla) paistellaan kampanjan viimeisiä ruisleivän reikiä. Yhteensä niitä tehtiin kampanjan aikana 1489 kappaletta.
Olli-Pekka Aalto
12.04.2019 14:18
Lauantaina 13.4., viimeisenä kampanjapäivänä, olen tavattavissa klo 10 Salon torilla klo 12 Raision torilla klo 13.30 Ruskossa eläkeliiton toritapahtumassa klo 15 Turun vaalikadulla (Yliopistonkatu) klo 17 Salo, Halikon Prisma Tule keskustelemaan!
Olli-Pekka Aalto
11.04.2019 13:08
Perjantaina 12.4. olen tavattavissa klo 9 Loimaan tori klo 12 Turun vaalikatu (Yliopistonkatu) klo 15 Somero, S-Market klo 18 Turku, Metsämäen ravirata Tule keskustelemaan!
Olli-Pekka Aalto
10.04.2019 18:24
Tänään kierreltiin Auranmaata nuorten ja nuorekkaiden ehdokkaiden kanssa. Kosken Tl tori, Kyrön tori ja K-kaupat Oripäässä, Aurassa sekä Riihikoskella, sekä Kaarinan messut Kaarina-talolla tuli tänään kierrettyä. Päivän aiheita mm. 🚗 liikenne, 🌳 metsänhoito, 💶 talous ja 👵 vanhustenhuolto. Henna Takatalo joutui valitettavasti jättämään tämän päivän kierroksen kesken, eikä päässyt mukaan kuvaan. Pikaista paranemista Hennalle! Vielä on kampanjapäiviä jäljellä!
Olli-Pekka Aalto
09.04.2019 15:10
Keskiviikkona 10.4. olen liikkeellä klo 9 Kosken Tl tori klo 10.15 Kyrön tori klo 12 Oripää, K-market klo 14 Aura, K-market Aurantori klo 16 Riihikoski, K-Extra klo 18 Kaarina, Kaarina-talo
Olli-Pekka Aalto
08.04.2019 17:05
Tänään kierrettiin porukalla Vakka-Suomea. Hitusen jännitti, miten tässä käy, kun puhelin päätti aamulla lopettaa toimintansa, mutta toisten perässä ajamalla löydettiin sentään perille Ugiinkin. Reitti Pyhäranta-Ugi-Laitila-Mynämäki kierrettiin varsin vilpoisassa säässä, mutta tunnelma oli sitäkin lämpimämpi ja naurua riitti. Suuret kiitokset Laitilan Euronicsin myyjälle, joka onnistui vielä herättämään puhelimenkin henkiin ja pelasti samalla päivän siltäkin osin. Päivän päätteeksi tie vei vielä Saloon Apilakuppilaan. Tiistaina nuorten mukana Nousiaisissa, Ruskolla ja Vahdossa.
Olli-Pekka Aalto
06.04.2019 17:50
Päivä alkoi Loimaalta, Aprillimarkkinoilta. Hitusen oli hiljaista, mitä kyllä selittää se, että kello oli 8. Vähitellen tori sentään vilkastui. 🏥Loimaan sairaalan tilanne huolestutti ja päiväkirurgisen poistumista harmiteltiin. Loimaalta tie vei Raisioon. Kunnallisjärjestön hieno porukka oli jo laittanut teltan pystyyn ja kaffeet tarjolle. Pitkähkö keskustelu 👵vanhustenhoidosta eläkejärjestelmän rahoituksesta tulevaisuudessa. Raisiosta tie vei Paimioon vaalitorille. Vähitellen pitäisi varmaan oppia, että näissä tapahtumissa löytää itsensä jossain vaiheessa pitelemästä 🎤 mikkiä kädessään 😅. Kierroksen lopuksi vielä Tarvasjoelle, jossa olikin tavattoman lämminhenkinen tapahtuma. Ja se 🎤 mikki. Päivä päättyi tyypilliseen tapaan siihen, että valmisteltiin leipiä seuraavalle päivälle. Sunnuntaina Turussa vaalikadulla 12-15.
Olli-Pekka Aalto
05.04.2019 10:53
Tavattavissa lauantaina 6.4. klo 8 Loimaa, Aprillimarkkinat klo 10 Raisio, K-supermarket Center klo 12 Paimio, vaalitori Puhelimenkulmalla klo 14 Tarvasjoki, Politiikkamessut Tarvashovi.
Olli-Pekka Aalto
04.04.2019 19:16
Loukinainen, Moisio, Turun kävelykatu, Rusko, Vahto ja päivän päätteeksi Paattinen. Tältä päivältä mieleen jäivät erityisesti Moisiossa käyty pitkä keskustelu ☢️ ydinvoimasta ja ⚔️ puolustuspoliittinen selonteko kävelykadulla. Tiesitkö, että kivihiilivoimalan ylösajo sammuksista voi kestää jopa 4 vuorokautta. Siksi sitä pitää jatkuvasti käyttää noin 30% teholla jos sitä halutaan hyödyntää säätövoimana.
+