136

Samuel

Sylf

ikä 30 vuotta
yrittäjä, kirjailija
Espoo
#suomenarvoisiatekoja

Kuka olen?


Olen Samuel Sylf, Espoon kaupungin tasa-arvotoimikunnassa. Kirjailija. Kirjoitan lähinnä englanniksi ja julkaisen mm. Apple Books:ssa. Kirjallisuus on vienyt eteenpäin audio-visuaalisille aloille.

Suomen arvoiset teemani


Vastuullisuus, sivistys, vapaus.
Nuorten harrastusmahdollisuuksien ja koulutuksen kehittäminen; sivistys. Harrastukset kohentavat valmiuksia elämään, luovat tukiverkkoja, ennaltaehkäisevät syrjäytymistä ja masentuneisuutta. Koulutus, työ, hyvinvointi lähelle toisiaan.
Perhe+arvot–meidän on helpotettava perheen perustamista opiskelijoille, ja rohkaistava perheellisyyteen sen eri muodoissa.
Yrittäjyyden arvostus; vastuullisuus ja vapaus. Meidän on avustettava mm. ensimmäisen työntekijän palkkausta. Pidetään talous nousujohteisena – puhtaasti ja luontoamme kunnioittaen.

Blogi


Viherlaakson lukiolaisten vaalipaneeli – työ jatkuu

11.3.2019

Sain Viherlaakson lukion yhteiskuntaopin opettajalta suoran kutsun paneeliin. Oppilaita oli salin täydeltä, ja hauskaksi tämän paneelin teki se, että opiskelijoilla oli vihreät ja punaiset laput, joilla he saivat ottaa kantaa ehdokkaiden vastauksiin. No, he ottivat kantaa lähinnä nuoria koskeviin kysymyksiin. Kahteen minun vastaukseen koko sali näytti vihreää lappua. Kysymykset olivat: "mitä tekisin ensimmäisenä eduskunnassa?" ja "miten edistäisin nuorten opiskelijoiden asioita?" Kiitos palautteesta!

Tässä paneelissa meitä ehdokkaita oli neljä, joista olin ainoa miespuolinen. Paneeli oli kompakti ja jokaiseen kysymykseen ehti vastata pinta-raapaisua syvällisemmin. Paneeli alkoi kysymyksellä, "mitkä ovat fiilikset hallituksen erosta?" Ja tietysti minua pyydettiin vastaamaan ensimmäisenä.
Tästä on hyvä jatkaa! Meillä on parhaat eväät, rohkeus, uskallus ja tieto-taito viedä sote- ja maakuntauudistukset maaliin. Suomalaiset ansaitsevat kehittyneet palvelut. Olin noin kuukausi sitten Elinkeinoelämän (maalikone 2042) järjestämässä vaalitilaisuudessa musiikkitalossa, ja puolueettomat asiantuntijat näyttivät erittäin vakuuttavat arviot ja laskelmat, miten sote-uudistuksesta ihmiset tulevat hyötymään. Vastaavasti näytettiin laskelmia mm. huoltosuhteesta ja ikääntyvästä väestöstä; miten monen miljardin kustannukset olisivat edessä ihan lähitulevaisuudessa, jos uudistusta ei tehtäisi. Vielä silloin Elinkeinoelämän edustajat näkivät, että uudistukset saadaan maaliin.
Vastauksessani ensimmäiseen kysymykseen, minä korostin parlamentaarisen yhteistyön välttämättömyyttä ja vastuunkantoa. Tähdellisiä uudistuksia vastustavat ovat yhtä lailla vastuussa. Minun näkemykseni mukaan sote-uudistus oltaisiin saatu maaliin, jos siihen olisi löytynyt eduskuntatalosta aito tahto ja yhteistyön henki. Keskusta on ollut ensimmäisenä puolueena tekemässä sitä työtä, joka on odottanut liian pitkään tekijöitänsä. Tästä me jatkamme.

Etelä-Tapiolan lukio

6.3.2019

Kiitos Etelä-Tapiolan lukiolle hyväntuulisen vaalipaneelin järjestämisestä. Keskustelin oppilaiden ja opettajat kanssa vaalipaneelin jälkeen.
Lukio on tunnettu yhteiskunnallisesti aktiivisista nuorista, jotka seuraavat politiikkaa. Se paistoi heistä!

Samuel Somessa


Samuel H. Sylf
12.04.2019 22:10
a_t_m kuvalla 👇 👌 — Tänään oli viiden etapin kiertue, Espoontori, Sello, Tikkurila, Järvenpää, Porvoo. Kyllä porukkaa riitti joka puolella, ja mikä parasta kohtaamisten joukossa. Järvenpäässä, ja Porvoon tapahtuman jälkeen huoltoasemalla muutama satu… https://t.co/FX1P2TzYDE
Samuel Sylf
08.04.2019 10:38
Tuore maailmankatsomus
Samuel Sylf
01.04.2019 21:36
Nuorisovaltuuston tilaisuuden jälkeenkin me käytiin hyvää keskustelua nuorten kanssa ajankohtaisista teemoista aamupäivällä. Näin keväinen energia saisi yltää uusiin aloitteisiin! Iltaani mahtui vielä tasa-arvoaiheinen paneeli Sellon lavalla.
Samuel H. Sylf
01.04.2019 12:04
Me nuoret olemme nuoren maailmankatsomuksen äänenkannattajia ja airut. On hyvin tärkeää saada nuorten energiaa ja yhteistyökykyä päätöksentekoon #vaalit2019 - tänään olin puhumassa Espoon nuorisovaltuuston tilaisuudessa, mukana satoja oppilaita. Kiitos
Samuel H. Sylf
31.03.2019 11:52
By vigorous sprint in the end, Le Samuel @Malin_Kullberg galloped to win @VermonRavirata harness racing event. Congrats, such an exciting day!
Samuel H. Sylf
27.03.2019 22:46
Uusmaalaisten Samuel Sylf. Kestävää kehitystä, 136. https://t.co/wsdHv1DgGL
Samuel H. Sylf
26.03.2019 10:20
@Omniasome vaalipaneelissa keskusteltiin työmarkkinoiden muutoksesta — opiskelu ja työ lähelle toisiaan. Yrittäjyys nostattaa. Uudelleenkouluttautuminen ja jatkokoulutus ankkuroivat. Olkoon oppiminen elämän mittainen rakkaus, ja sen päämäärä työssä. #vaalit2019 #tietotaito
Samuel H. Sylf
19.03.2019 21:31
Elinkeinoelämä ja tasa-arvo #MC175
Samuel Sylf
19.03.2019 20:09
Juttelemassa elinkeinoministeri Mika Lintilän kanssa tänään 🌇
Samuel Sylf
16.03.2019 15:38
Vastuullisuus, sivistys, vapaus. Ylisukupolvelliset arvot. Kun sivulla on 1360 👍, niin tämä uudenveroinen T-paita arvotaan ja lähetetään onnekkaalle, ketä on tykännyt tästä kuvasta ja sivusta. Voittajaan ollaan yhteydessä yksityisviestillä. Facebook tai mikään muu taho ei ole osallisena arvonnassa. Paita on M-koko.
Samuel H. Sylf
16.03.2019 11:53
@SaaraHuttunen Keskustan listalta, Keskustanuorten asettamana
Samuel H. Sylf
15.03.2019 12:04
Suositaan paikallista- ja lähituotantoa. Panostetaan kestävään infrarakentamiseen. Kasvatetaan hiilinieluja—metsä- ja maatalous. Kansainvälinen #cleantech toiminta, päästökaupan mahdollisuudet. Siirrytään fossiilisesta energiantuotannosta pois #vaalit2019
+