135

Kristiina

Siikala-Lautjärvi

ikä 61 vuotta
kehityspäällikkö, FM
Siuntio
#suomenarvoisiatekoja

Kuka olen?


Olen finanssialalla töissä oleva aikuisten lasten äiti ja yrittäjän puoliso. Harrastan veneilyä, puutarhanhoitoa ja remontteja. Kestävä kehitys on lähellä sydäntäni ja rakastan täytekakkujen tekoa.

Suomen arvoiset teemani


Arvojen on ohjattava toimintaamme. Ikääntyvän yhteiskunnan ratkaisujen on oltava esteettömiä ja turvallisia. Varautumista elämänmuutosten mukanaan tuomiin muutoksiin on helpotettava ja siihen on kannustettava. Parasta lääkettä nuorten syrjäytymisen vähentämiselle on panostaminen varhaiskasvatukseen ja ennaltaehkäisevään terveydenhuoltoon.
Ilmastonmuutoksen hillintä on välttämätöntä. Jo ruokavalinnoilla voimme vaikuttaa kasvihuonepäästöihin.
Haluamme Uudellamaalla toteuttaa unelmiamme. Työssäkäynnin edellytykset ja palvelujen saatavuus turvattava ja niitä on kehitettävä.

Blogi


Varautuminen on viisautta

6.3.2019

Yhteiskunta digitalisoituu ja palvelut ympärillämme muuttuvat vauhdilla. Me suomalaiset ikäännymme samanaikaisesti Euroopan maista nopeimmin. Miten voimme varmistaa, että kaikki pysyvät mukana oman toimintakyvyn heikentyessä? Ikääntyvän yhteiskunnan ratkaisujen on oltava esteettömiä ja turvallisia. Arvojen on ohjattava toimintaa.
Mitä paremmin on itse varautunut ikääntymisen mukanaan tuomiin muutoksiin, sitä huolettomammin voi viettää eläkepäiviä. Taloudellinen varautuminen on tärkeä osatekijä hyvälle elämälle ja ikääntymiselle. Varautumista ei kannata lykätä. Taloudellisten asioiden suunnittelu ja hallinta kuuluvat arjen perusasioihin jokaisessa elämänvaiheessa.
Yhä useampi ajattelee jo nuorena, että omaa varautumista tulevaan tarvitaan. Eläkeaikoja varten säästävien suomalaisten määrä onkin kasvussa. Suomalaiset säästävät myös vuosi vuodelta innokkaammin rahojaan vararahastoksi tai pahan päivän varalle. Myös riittävän aikaisin aloitettu säännöllinen säästäminen merkitsee lisäturvaa eläkeiässä. Vapaaehtoisella eläkesäästämisellä pieni- ja keskituloiset ihmiset voivat pienillä summilla kuukaudessa täydentää lakisääteistä eläketurvaa, jos se on jäänyt vajaaksi esimerkiksi työttömyyden tai hoitovapaiden vuoksi.
Milloin on niin paha päivä, että säästöt on syytä ottaa käyttöön? Entä jos rahat loppuvat kesken? Pohdittavaa on paljon, eikä pohdintaa kannata jättää siihen vaiheeseen, jossa omat voimat eivät ole enää täydessä terässä.
Käytännössä suomalaisen varautuminen ikääntymiseen hoituu kuitenkin pitkälti lakisääteisen työeläkkeen avulla. Ikääntymisen myötä kasvava hoiva- ja terveyspalveluiden tarve saattaa kuitenkin lisätä ikääntyvien kotitalouksien menoja merkittävästi.
Olen ollut mukana pohtimassa Vanhustyön Keskusliiton ja mm. eri eläkeläisjärjestöjen kanssa mitä ikääntyvien ihmisten taloudellinen varautuminen pitää sisällään ja mitä varautumisen keinoja meillä on tai tulisi olla käytettävissä. Keskustelun teemoiksi valikoituivat oman hyvinvoinnin edistäminen ja sen rahoitus, huoleton asuminen, digitalisaatio, palveluiden hankkiminen ja myyminen sekä turvallisuuden edistäminen. Yhteistyön tuloksena valmistui julkaisu ”Suunnittele itse elämääsi - talousasiat hoitoon huolella”. Linkki: #search=vanhuuteen%20varautuminen%20opas" target="_blank">http://www.finanssiala.fi/materiaalit/FA-2018-Varautuminen_vanhuuteen.pdf#search=vanhuuteen%20varautuminen%20opas
Kannattaa tutustua!

Kalenteri


  Keskustan eduskuntaryhmän ja kansanedustajaehdokkaita Karjalohjalla

  10.3.2019 klo 16:00
  Horttiherttua, Härjänvatsantie 25, Karjalohja

  Tervetuloa tapaamaan ja keskustelemaan kanssamme kahvin merkeissä!

  Keskustan kansanedustajia ja meitä eduskuntavaaliehdokkaita Siuntiossa

  11.3.2019 klo 16:00
  Siuntion Kuntakeskus, Fanjunkarsin torppa, Fanjunkarsintie 1

  Tervetuloa tapaamaan ja keskustelemaan"

  Helsingin Ekonomien vaalipaneeli

  26.3.2019 klo 18:00
  Sijainti vielä auki

  Helsingin ekonomit järjestävät toiminta-alueellaan Vantaalla vaalipaneelin eri puolueiden edustajien kanssa. Jos kuulut järjestöön tule kuulolle!

Kristiina Somessa


Kristiina Siikala
15.04.2019 13:25
Lämpimät kiitokset teille kaikille minua äänestäneille sekä kannustaville tukijoukoille🌟🌹 Jatkan teemojeni edistämistä työssäni finanssialalla. Aurinkoista Pääsiäisviikkoa! T. Kristiina
Kristiina Siikala
13.04.2019 16:23
Maa tarvitsee malttia ⁦@VanhanenMatti⁩ äänessä ja esittelemässä parhaillaan suurennuslasia, joka symboloi kotiseutua ja ympäristön ja koko maailman nopeaa muutosta. #Keskusta #vaalit2019
Kristiina Siikala
13.04.2019 15:42
@TaneliKallioko1⁩ puhuu realistisesta vihreydestä ja koulutuksen merkityksestä esitellessään itselleen tärkeitä esineitä #Keskusta karonkan tilaisuudessa. #vaalit2019
Kristiina Siikala
13.04.2019 15:22
Nurmijärvellä #Keskusta vaalikaronkassa. Nurmijärven Keskustan pj Juuso Jaakola-Siimes avaamassa tilaisuutta. Sali pullollaan iloista väkeä. #vaalit2019
Kristiina Siikala
11.04.2019 16:58
Eilen illalla Siuntion yrittäjien vaalipaneelissa kylpylässä. Tiukkaa keskustelua yrittäjien arjen helpottamiseksi: paikallista sopimista tulee edelleen lisätä, verotuksen tulee kannustaa yrittämiseen, palvelusetelillä valinnanvaraa esim. asukkaiden hoivapalveluille samalla tukien kunnan yrittäjiä. Yhteistyössä on voimaa!
Kristiina Siikala
07.04.2019 17:13
Viime viikko meni mukavassa vaalitohinassa päivätyön ohella. Karjalohjan Katteluksessa järjestämämme taidenäyttelyn jälkeen olikin vuorossa perinteistä vaaliesitteiden jakoa Karjalohjalla, Lohjalla ja Siuntiossa. Veikkolassa oli torstaina vaalitilaisuus Mauri Pekkarisen tähdittämänä ja sieltä ajoinkin Hankoon Hangon yrittäjien vaalipaneeliin. Hanko oli kauneimmillaan, aurinko paistoi ja Itämerenrannan ravintola HSF:stä, jossa paneeli pidettiin, oli mahtavat näkymät tyynelle merelle. Hangon yrittäjät ovat huolissaan kesän matkailukauden lyhyydestä. Koululaisten kesälomien siirrolla, alkamaan Juhannuksesta ja päättymään elokuun lopussa, olisi merkittävä vaikutus alueen työllisyyteen ja yritysten kannattavuuteen.
Kristiina Siikala
06.04.2019 05:47
Kansallisen ilmastonmuutoksen seurantaryhmä, jonka jäsen olen, julkaisi viikolla raporttinsa Suomen tilanteesta ilmastonmuutoksen hillinnässä ja sopeutumisessa. Lue lisää kolumnistani. #ilmasto #finanssiala https://t.co/k5zezNVaJM
Kristiina Siikala
03.04.2019 21:37
Mielenkiintoista ja haastavaakin oli ensimmäistä kertaa elämässäni järjestää taidenäyttely viime viikonloppuna. Onneksi sain mahtavaa apua vaalipäälliköltäni Leena Suomilta, mieheltäni ja kummipojaltamme. Isäni Kalervo Siikala oli opetusministeriön ylijohtaja ja matkusti paljon. Maalauksiinsa hän kuitenkin etupäässä tallensi Läntisen Uudenmaan kauniita maisemia. Kukkiva omenapuu, Kirkniemi -niminen maalaus sai Länsi-Uusimaa-lehden toimittajankin käyttämään sanaa lumoava.
Kristiina Siikala
03.04.2019 21:37
Vaalityö tiivistyy. Lohjalla viime torstaina Annika Saarikon perhepoliittisessa keskustelussa muiden kansanedustajaehdokkaiden kanssa. Tänään Matti Vanhasen kanssa Kirkkonummella ja Siuntiossa tapaamassa äänestäjiä.
Kristiina Siikala
03.04.2019 21:37
Ilmastonmuutos vaikuttaa koko yhteiskuntaan, muutoksen hillinnässä kasvihuonepäästöjen väheneminen on avainasemassa. Meidän on kuitenkin myös tehtävä toimenpiteitä ilmastonmuutokseen sopeutumisessa. Tämä voi tuoda uusia innovaatioita ja liiketoimintamahdollisuuksia. Myös jokainen meistä voi vaikuttaa ilmastonmuutosta hillitsevästi valitsemalla lautaselleen lähellä tuotettua ruokaa. Suomi laati vuonna 2005 ensimmäisenä EU-maana ilmastonmuutoksen sopeutumisstrategian, jota on päivitetty viimeksi 2014 kansallisella ilmastonmuutokseen sopeutumissuunnitelmalla. Ilmastonmuutos on meillä kytketty myös kansallisen riskiarvion osaksi. Olen jäsenenä Suomen kansallisen ilmastonmuutokseen sopeutumisen seurantaryhmässä. Julkaisemme sopeutumissuunnitelman väliarvoinnin 3.4.2019 Tieteiden talolla.
Kristiina Siikala
03.04.2019 12:34
Mielellään-yhteistyöverkoston seminaarissa edistämässä muiden kanssa ikääntyvien mielen hyvinvointia ja varautumista eläkevuosiin. Mukana mm. @takuusäätiö @Kela@elakeliitto⁩ ⁦@EKL
+