124

Sanna

Kurki

ikä 46 vuotta
yrittäjä
Askola
#suomenarvoisiatekoja

Kuka olen?


Hei, Sanna tässä.
Yrittäjän tarmolla haluan haastaa, kyseenalaistaa ja vaikuttaa yhteiskunnallisesti. Anna äänesi minulle, vien sen turvallisesti perille.

Kurki kuuntelee, Sanna tekee!

Suomen arvoiset teemani


Suomalainen ruoka.
Jokaisella suomalaisella pitäisi olla mahdollisuus ostaa ja syödä puhdasta ja turvallista ruokaa. Ruoantuotannosta täytyy myös saada järkevä korvaus, jotta se kannattaa.

Toimiva yrittäminen.
Yrittämisen avulla saadaan työllisyyttä nostettua ja lisää verotuloja. Parempaan yrittäjyyteen ratkaisuja ovat muun muassa paikallisen sopimisen lisääminen ja työnantajamaksujen osuuden pienentäminen.

Järkevä rakentaminen.
Julkisen rakentamisen puutteet pakottavat panostamaan rakentamisen laatuun ja alan koulutukseen.

Blogi


Ihminen on ihmiselle valvoja

11.2.2019

Vanhuspalvelut nousivat jälleen otsikoihin viime viikolla, kun useista vanhustenhoivayksiköistä paljastui vakavia rikkeitä.

Samanlaisia viestejä on kantautunut niin yksityisessä omistuksessa olevista kuin julkisista palveluyksiköistä.

Julkisten rakennusten rakentamisvirheistä ja sisäilmaongelmista riittää uutisia ja kokemusperäisiä kommentteja tasaiseen tahtiin.

Omassa kotikunnassani tuli jälleen ilmi järjetön ilkivaltatapaus. Ne tuntuvat vain lisääntyvän koko ajan, jopa valtakunnan tasolla.

"Kenen pitäisi valvoa ja ketä?"

Näihin aiheisiin liittyvissä somekeskusteluissa, uutisoinnissa ja monen päättäjän lausunnoissa sanotaan valvonnan pettäneen.

Ja heti perään tulee vaatimus valvonnan lisäämisestä. Mutta kenen pitäisi valvoa ja ketä?

Valtion viranhaltija? Eihän sellaisten väärinkäytöksistä olekaan uutisoitu, eiku.

Rakennuttajan tekninen valvoja? Muistelen lukeneeni muutamista kaupunkien johtavien viranhaltijoiden päätössotkuista.

Poliisi? No, tarvitseeko sanoa enempää kuin Aa…

Tämä ei tarkoita, että kaikki samaa työtä tekevät olisivat epärehellisiä, mutta yksikin huono omena pilaa koko puun maineen.

Mikä sitten saa ihmisen ahnehtimaan rahaa toisten kustannuksella, tekemään huonoa työtä omankin maineen menettämisen uhalla tai tuhoamaan toisen ja varsinkin yhteistä omaisuutta?

Millä perusteella taas toinen saa valvoa toista?

Mikä takaa, ettei valvonta tai tarkastus petä?

Koska mikä on kaiken takana?

Ihminen, jonka ei pitäisi olla luonnostaan paha. Mutta asuuko meissä sittenkin pahuuden geeni? Saako sen aktivoitumaan jokin tietty sykäys, kenties hukkuminen järjestelmään, onnettomuus tai puhdas sattuma?

Miten voimme estää tämän? Vai voiko sitä estää?

Olisiko meidän aika ottaa itseämme niskasta kiinni ja vastata omista teoistamme sekä pitää aidosti huolta läheisistämme ja niistä, jotka eivät siihen itse pysty?

Ja sitten katsoa vähän ympärillekin.

Blogi julkaistu kolumnina Uusimaa-lehdessä 11.2.2019

Helppoa yrittämistä?

14.1.2019

Saa itse päättää mitä tekee ja milloin. Voi lomailla silloin kun huvittaa. Voi nostaa hyvää palkkaa. Riistää työntekijöitä. Kiertää veroja. Nostaa tukia. Tällaisia kommentteja saan välillä kuulla ja varsinkin lukea keskusteluissa koskien yrittämistä.

Ei ihan kuulosta tutulta, ainakaan oman kokemuksen perusteella. Itse olen ryhtynyt yrittäjäksi osittain olosuhteista johtuen, mutta olen kyllä suunnitellut yrittäjyyttä lapsesta saakka.

Nyt yrittämistä on takana yhteensä 23 vuotta. Matkalle on mahtunut paljon kaikenlaista. On ollut hyviä onnistumisen hetkiä, mutta myös vastoinkäymisiä.

Olen siitä onnellisessa asemassa, että päädyin lopulta yrittäjäksi löydettyäni yritteliään miehen. Pyöritimme yhdessä maatilaa ja toiminimiyritystä. Ajan myötä maatila kasvoi ja toiminimi muutettiin osakeyhtiöksi. Samalla meistä tuli työnantajia.

Työnantajana toimimiseen liittyykin eniten mahdollisia kompastuskiviä. Silloin et päätä enää pelkästään omista asioista, vaan olet vastuussa myös työntekijöistä. Yhteiskunta asettaa työnantajalle paljon vaatimuksia.

Perehdytys, työterveyshuolto, työeläke-, tapaturma- ja ryhmähenkivakuutukset, työvaatetus, suojaimet, palkka ja sen laskenta. Nämä ovat pakollisia työsuhteen alkajaisiksi hoidettavia asioita, joista vastaa ja maksaa työnantaja.

Monilla aloilla vaaditaan vielä esimerkiksi ammattipätevyys, tulityö-, työturva-, tieturva-, trukki-. ensiapukortti, nosturintarkastus- ja/tai kylmäaineasentajan pätevyys ennen kuin saa edes aloittaa työn tekemistä.

Lukuisia vaatimuksia, koulutuksia, pätevyyksiä ja kortteja, jotka kaikki ovat maksullisia. Niistä on tullut uusi rahasampo ja kaiken maksaa työnantaja. Kaiken lisäksi ne pitää vielä uusia noin viiden vuoden välein.

Sitten lomat, työntekijän mahdollinen sairastuminen, hajoavat työvälineet, mahdolliset virheet ja niiden korjaus. Kaikki nämä kulut pitää saada katettua tuotteen tai palvelun myyntihinnalla. Niin ja onhan yrittäjäkin palkkansa ansainnut.

Ei yrittäminen siis kovin helppoa ole, mutta ei sen tarvitsekaan. Pääasia, että tykkää (ainakin suurimman osan ajasta) siitä mitä tekee. Mutta kyllä sitä toivoo, että yhteiskunta arvostaa yrittäjyyttä ja helpottaa yrittämisen edellytyksiä.

Kirjoittaja nauttii kuitenkin yrittämisestä kaikkine tunnetiloineen.

Blogi julkaistu kolumnina Uusimaa-lehdessä 14.1.2019.

Kalenteri


  Askolan Keskustan vaalistartti

  9.3.2019 klo 11:00
  Iso-Pirtti, Askolantie 48 A, Askola

  Tervetuloa vaihtamaan ajatuksia ja nauttimaan lähituotettua jauhelihasoppaa!

  Ministeri Lepän vierailu Askolassa

  13.3.2019 klo 18:30
  Askola-Areena Oy

  Tervetuloa Askola-Areenalle, myös minä olen tavattavissa.

  Energiapäivä

  15.3.2019 klo 12:00
  Mäntsäläntie 704, Askola

  Tervetuloa keskustelemaan metsäenergia-alasta. Myös minä olen tavattavissa Energiapäivillä!

  Raksa-messut Porvoo

  30.3.2019 klo 13:00
  Uusimaa Areena, Porvoo

  Raksa-messut Porvoo

  31.3.2019 klo 13:00
  Uusimaa Areena, Porvoo

Sanna Somessa


Sanna Kurki - poliitikko
15.04.2019 13:39
Lämmin kiitos kaikille äänestäjilleni ja tukijoilleni! Vaalikevään kohtaamiset ja keskustelut antavat virtaa vielä pitkään. Eduskuntapaikka ei tällä kertaa auennut, mutta katse on jo tulevaisuudessa ja työ yhteisön hyväksi jatkuu vahvasti muiden luottamustoimieni osalta.
Sanna Kurki - poliitikko
12.04.2019 19:04
Perjantain puolen piirin kierros - Nurmijärven Rajamäki, Sipoon Nikkilä ja Porvoon jokiranta. Porvoossa mukana myös pääministeri, Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä. Ja tietysti iso joukko mahtavia ehdokaskollegoja! Parasta kiertämisessä on kuunnella paikallisten kertomuksia paikoista ja elämästä niissä. Välillä tulee haastavia kysymyksiä niin omasta kuin puolueen kannasta joihinkin asioihin. #kurkikuunteleesannatekee #keskusta #vaalit2019 #äänimaalle #kasvasuomi #loppukiri #tykkäätkuitenkin
Sanna Kurki - poliitikko
09.04.2019 09:04
Tuolta löytyy minun ja yhdeksäntoista muun uusmaalaisen naisehdokkaan esittely. On mistä valita, jos et vielä ole päätöstä tehnyt. #kurkikuunteleesannatekee #vaalit2019 #uudenmaanvaalipiiri #keskusta #äänimaalle #kasvasuomi #ääniyrittäjälle #suomalainenruoka #toimivayrittäminen #järkevärakentaminen #tykkäätkuitenkin
Sanna Kurki - poliitikko
08.04.2019 16:45
Tämä päivä meni pääosin ruoantuottajien edunvalvontatehtävissä, mutta ehdimme sentään Heidi Hovisilta kanssa teltalle. Kelistä huolimatta tunnelma oli positiivinen. Kävimme hyvää keskustelua mm. paikallisten kokoomusvaikuttajien kanssa. Huomenna ja keskiviikkona ohjelmassa on koulutusta, byrokratiaa, kehittämistä ja talouden hallintaa, joten vaalityö jatkuu torstaina. Tarkista tarkemmat ajat ja paikat www.sannakurki.fi. #kurkikuunteleesannatekee #mtk #valio #askola #suomalainenruoka #toimivayrittäminen #äänimaalle #tykkäätkuitenkin
Sanna Kurki - poliitikko
07.04.2019 18:39
Kohtaamisten viikonloppu. Lauantaina osallistuin Espoossa Leppävaaran maalaismarkkinoille mm. Matias Ollila ja Taneli Kalliokoski eduskuntavaaliehdokas kanssa. Kävimme hyviä ehdokastenvälisiä keskusteluja, nekin antavat uusia näköaloja ja voimaa vaalityöhön. Kiitos kaverit! Kävin myös Porvoon vaalitorilla, jossa oli useampia puolueita sulassa sovussa. Vierailin joka teltalla jututtamassa vanhoja tuttuja sekä uusiakin tuttavuuksia. Ilokseni sain myös positiivista palautetta ja pääsin keskustelemaan mm. yrittäjyydestä, terveydenhuollosta ja kuntapoliitikastakin. Sunnuntaina olin tavattavissa ”omalla” teltalla Askolassa. Hieno sää luultavasti piti ihmiset poissa kaupoilta, mutta muutama antoisa keskustelu ehdittiin käydä teltalla piipahtajien kanssa. Kiitos järjestelyistä Heidi Hovisilta, Seija Öhman ja Juho-Matti Nirvi. Illalla olin vielä kutsuttuna vieraana esittäytymässä Porvoon Keskustan järjestämässä tupaillassa Kerkkoossa. Edunvalvonnan perusteista haastamassa myös Porvoon oma ehdokas Outi Lankia ja eurovaaliehdokas Mauri Pekkarinen. Tästä viikon päästä on äänestys päättynyt ja tulosten laskenta kiivaimmillaan. Vielä ehdit vaikuttaa - käy äänestämässä! Anna äänesi minulle, vien sen perille turvallisesti. #kurkikuunteleesannatekee #keskusta #vaalit2019 #suomalainenruoka #toimivayrittäminen #järkevärakentaminen #äänimaalle #kasvasuomi #tykkäätkuitenkin #uudenmaanvaalipiiri #satakaksikymmentäneljä
Sanna Kurki - poliitikko
06.04.2019 06:55
Minulla on kokemusta vaikuttamisesta ja vahva halu toimia yhteisön parhaaksi. Siksi olen ehdolla. Lue uudesta blogikirjoituksestani laajemmin ajatuksistani ja minulle tärkeistä teemoista. https://www.sannakurki.fi/blogi.html Ennakkoäänestys on käynnissä nyt. Minä vien äänesi turvallisesti perille numerolla 124! #kurkikuunteleesannatekee #keskusta19 #askolankeskusta #askola #kasvasuomi #tykkäätkuitenkin #suomenarvoisiatekoja #vaalit19 #eduskuntavaalit #äänimaalle #keskusta
Sanna Kurki - poliitikko
05.04.2019 20:46
Lauantaiaamuna olen tavattavissa Espoossa, Leppävaaran maalaismarkkinoilla. Sieltä Porvooseen. Ilta menee ystävän syntymäpäivää juhlistaessa, mutta sunnuntaina jatketaan Askolassa ja Porvoon Kerkkoossa. Katso tarkat ajat linkistä. Tuu moikkaamaan ja haastamaan!
Sanna Kurki - poliitikko
03.04.2019 21:52
Tänä iltana katsotaan tenttiä ja kannustetaan Juhaa!
Sanna Kurki - poliitikko
01.04.2019 20:15
Taas mentiin melkein varjoakin nopeammin, kun Kaikkonen ja Kurki kiersivät itäistä Uusimaata. Kuvia ei ehtinyt napsia joka paikasta, mutta legendaariseen Ruotsinkylän Gulf-baariin pääsin tekemään ensivierailuni. Myös Lapinjärvellä ja Loviisan Vanhakylässä tuli käytyä. Mukavia kohtaamisia ja mielenkiintoisia keskusteluja mm. tiestön kunnosta, hoitajamitoituksesta, sotesta, lapsiperheiden arjesta ja yrittämisestä. Kierros päättyi koti-areenalle Askolaan, jossa Antti pääsi poikkeuksellisesti vetämään vaalipaneelin. Askolalaisten tentattavina oli viisi ensikertalaista ehdokasta: Inna Kallioinen, Taneli Kalliokoski eduskuntavaaliehdokas, Kansanedustajaehdokas Tuomas Kauppinen, minä ja Tea Nieminen. Hyviä kysymyksiä kaikilta ikäryhmiltä ja pohtivaa keskustelua. Kiitos kaikille päivän aikana kohtaamilleni ihmisille antamastanne kokemuksesta ja muistijäljestä! #kurkikuunteleesannatekee #keskusta #itäuusimaa #lapinjärvi #ruotsinkylä #loviisa #askola #äänimaalle #kasvasuomi #suomalainenruoka #toimivayrittäminen #järkevärakentaminen #suomenarvoisiatekoja #tykkäätkuitenkin
Sanna Kurki - poliitikko
31.03.2019 17:39
Päivällä taas Tean kanssa Porvoossa messuilla hetki ja sitten pääsinkin juhlimaan Tuusulan kunnallisjärjestön 70-vuotista taivalta hyvässä seurassa. Mainioita puheita, viihdyttäviä musiikkituokioita ja lopuksi me paikalla olleet ehdokkaat saimme esittäytyä. Kiitos mukavista juhlista ja seurasta kaikille päivän mittaan kohdatuille. #kurkikuunteleesannatekee #vaalit2019 #keskusta
Sanna Kurki - poliitikko
30.03.2019 16:51
Tänään aurinkoista vaalikiertuetta Pornaisissa, Sipoon Nikkilässä ja Porvoon Raksa-messuilla. Keskusteluissa nousi esiin ainakin työllisyysasteen nostaminen, vesi- ja tuulivoiman erot sekä yrittämisen helpottaminen. Oli mukava vaihtaa ajatuksia myös muiden puolueiden ehdokkaiden ja tukiryhmien kanssa. #kurkikuunteleesannatekee #vaalit2019 #keskusta #suomalainenruoka #toimivayrittäminen #järkevärakentaminen #suomenarvoisiatekoja #tykkäätkuitenkin #äänimaalle #kasvasuomi
+