110

Sari

Haapasaari

ikä 49 vuotta
tradenomi AMK, palvelupäällikkö
Kirkkonummi
#suomenarvoisiatekoja

Kuka olen?


Etelä-Pohjanmaalla kasvanut, työn perässä etelään päätynyt. Työssäni kehitän IT- ratkaisujen avulla suomalaisten yritysten liiketoimintaa. Palvelupäällikkö, tradenomi, äiti ja edunvalvoja.

Suomen arvoiset teemani


Suomi on maailman onnellisin maa. Sen mahdollistavat arvot, jotka ovat kaikille tärkeitä: vapaus, tasa-arvoiset mahdollisuudet sekä oikeudenmukaisuus. Meillä on vielä tehtävää, että kukaan ei putoa kelkasta. Ilmastonmuutos on mahdollisuus vastuullisuuteen ja välittämiseen: kohtuullisuus ja kestävä luontosuhde palauttavat meidät maan kamaralle ylikulutuksesta, kestämättömyydestä ja velkaantumisesta. Uusi teknologia, innovaatiot ja osaaminen sekä panostus perheisiin, nuoriin ja lapsiin antaa meille toivon, jolla saamme hyvinvoinnin kaikille myös tulevaisuudessa. Uskon arkijärkeen!

Blogi


Voiko arkijärki voittaa?

23.3.2019

Ryhdyinpäs tässä poliitikoksi. Ai miksikös niin? No minua pyydettiin ja ajattelin, että kaduttaa myöhemmin kiikkustuolissa, jos en suostu. Oikeasti suostuin huolieni takia. Aika moni on huolissaan. On ilmastonmuutos ja monenlaiset muut muutokset maailmassa, joihin joudumme sopeutumaan. En minä itsestäni osaa olla huolissani, mutta lapset ja meidän kaikkien lastenlapsien elämä mietityttää.

Seuraavat kansankunnan päättäjät tulevat päättämään aika monesta meihin tavallisiin suomalaisiin vaikuttavista asioista: ilmastonmuutoksen hillitsemisestä, verotetaanko lihaa ja maitoa vai tehdäänkö jotain parempaa? Saadaanko Sotea ikinä maaliin ja miten Suomessa kannattaa ylipäätään elää ja tehdä työtä, elää perheellisenä ihmisenä. Huolehditaanko me kaikista vai jätetäänkö osa porukasta oman onnensa nojaan?

Tällä hetkellä olemme maailman onnellisin maa. Näin voi olla jatkossakin, jos valinnat osuu nappiin. Jos ei, niin varmaa on, että velkaantuminen jatkuu, eripuraa ja ahdinkoakin saattaa osua tuulettimeen. Suomalaisten sukupuuttoon kuoleminenkin on käynyt jo mielessä. Osa kun on sitä mieltä, että maailmassa on jo riittävästi ihmisiä. Lapsia ei siis lainkaan tarvita, niin meillä muilla menee vähän siedettävämmin. Kaikki suomalaiset muuttavat kaupunkiin ja asunnoksi kelpaa XS kokoa oleva kanankoppi. Liioittelenko? No toivottavasti.

Eihän meillä nytkään toki täydellistä ole. Varsinkin mielenterveyden saralla on tehtävää. Joka neljäs sairaslomapäivä on mielenterveyden ongelmista johtuvaa, sairaseläkkeistä puolet johtuu mielenterveyshäiriöstä. Mielenterveyden ongelmien kustannukset suomalaisille vaihtelevat suomalaisten tutkimusten mukaan 6 mrd luokasta ylöspäin. OECD:n arvion mukaan kustannukset ovat 11 mrd euron luokkaa. Asia koskettaa kaikkia, kaikenlaisia perheitä, lapsia ja nuoria, varallisuudesta riippumatta. Rahallakaan ei saa kaikkea, vaikka se hieman helpottaa.

Työpaikat, työyhteisöt ja koko yhteiskunta ovat avainasemassa. Valitettavasti tuottavuuden nimissä on tehty paljon sellaista mikä kostautuu. Lomia on karsittu ja taukoja vähennetty. Olemme aina vain kuormittuneempia. Ihmiset uupuvat ja masentuvat. Osa puhuu johtajuusvajeesta. Ihmiset eivät ole koneita eivätkä koneiston osia. Pitäisikö vähän hellittää vai ratkaiseeko raha kaiken?

ICT -alalla moni asia on toisin, monet työnantajat ovat valveutuneita ja edelläkävijöitä, satsaavat henkilöstöön ja vastuullisuuteen. Monella muullakin alalla voitaisiin ottaa oppia ICT -alasta: ei olisi työntekijöistä pulaa, kuten hoiva-alalla. Uusi teknologia ja työn muutos ovat mahdollisuuksia, joihin on syytä tarttua. Tarvitsemme jatkuvaa kouluttautumista ja satsaamista osaamiseen. Mutta myös vastuullisuutta kaikessa toiminnassamme ja etenkin yhteisten verovarojen käytössä. Yrityksillä on suuri yhteiskuntavastuu.

Sipilän hallituksen johdolla maa on nyt paremmassa jamassa kuin aiemmin. Erityisenä valopilkkuna on työttömyyden ja nuorten syrjäytymisen vähentyminen. Näitä asioita on nyt vietävä eteenpäin.

Itse haluan edistää asioita, jotka edesauttavat vastuullisuutta, vapautta, yhteisöllisyyttä ja välittämistä, tasa-arvoa, oikeudenmukaisuutta, sivistystä, ylisukupolvisuutta ja kohtuullisuutta, kestävää luontosuhdetta sekä paikallisuutta. Keskusta on myös yrittäjien puolue. Se on Suomen alkuperäinen vihreä kansanliike. Keskustassa ihmistä arvostetaan ja Suomesta halutaan tehdä maailman lapsiystävällisin maa. Ja kyllä me Ilmastonmuutos osataan hoitaa - on hoidettu jo nyt. Nyt vain tarvitaan suomalaista sisua, että saamme kaikki muutkin maat mukaan muutokseen. Suomi voi olla esimerkinnäyttäjä.

Mikäli päätät äänestää minua eduskuntaan: puolustan asioita, jotka vievät eteenpäin: uuden teknologian ja innovaatioiden hyödyntämistä, satsausta koulutukseen, tutkimukseen ja innovaatioihin. Edistän tasa-arvoon sekä työelämän uudistumiseen tähtääviä aloitteita. Työn ja vanhemmuuden tasapainoa. Niitä asioita, jotka edesauttavat köyhien lapsiperheiden asemaa, sitä että apua saa ajoissa ja ongelmia ennakoidaan ja ehkäistään ajoissa, vaikkapa uuden teknologian avulla. Äänestän asioiden puolesta, jotka tekevät meistä onnellisempia ja vauraampia myös henkisesti, ei vain taloudellisesti. Päätän empaattisesti ja haluan, että Suomi on turvallinen maa jatkossakin.

Olen kuullut monelta, että eduskunta tarvitsee arkijärjellä ajattelevia tolkun ihmisiä, jotka kykenevät yhteistyöhön ja ovat perin sinnikkäitä. Jos tulen valituksi lupaan yrittää kaikkeni. Lupaan olla ajelematta liikaa taksilla ja yövyn kotona.

Kalenteri


  Koko perheen ilmaiset Vaalipomput 8.4.2019

  8.4.2019 klo 17:00
  Espoo, Duudsonit Activity Park, Iso Omena

  Samalla kun innokkaimmat hihkuvat aktiviteettien äärellä, pääset tutustumaan Uudenmaan Keskustan eduskuntavaaliehdokkaisiin. Paikalla mm. Sari Haapasaari, Sara Saramäki ja Matti Vanhanen.

  Ilmoittautuminen: https://www.sarihaapasaari.fi/puistopaiva
  Tilaisuuden maksavat ehdokkaat ja Kirkkonummen paikallisyhdistys ry.

  Aamukahvit Kirkkonummella Cafe Cleopatrassa 30.3.2019

  30.3.2019 klo 09:00
  Kirkkonummi, Cafe Cleopatra, Kauppakeskus Kirsikka

  Tule tapaamaan ehdokkaitamme aamukahville Kirkkonummelle Cafe Cleopatraan (Kauppakeskus Kirsikkaan)
  Paikalla: Sari Haapasaari, Kirsi Ferin, Kristiina Siikala-Lautjärvi sekä Matti Vanhanen.

  Aamukahvit Siuntiossa

  30.3.2019 klo 11:00
  Siuntio, Fanjunkars, Fanjunkarsintie 1

  Tule tapaamaan meitä ehdokkaita: Sari Haapasaari, Kirsi Ferin, Kristiina Siikala-Lautjärvi sekä Matti Vanhanen Siuntioon!

  Perhepoliittinen keskustelutilaisuus

  28.3.2019 klo 17:00
  Nummela, Cafe II Punto

  Paikalla vt. perhe-ja peruspalveluministeri ja kansanedustaja Annika Saarikko, kansanedustaja Eerikki Viljanen ja keskustan kansanedustajaehdokkaita

Sari Somessa


Sari Haapasaari
22.04.2019 06:22
Onko todellinen luksus vähäosaisempien auttamista? https://t.co/7qxff7L5u9
Sari Haapasaari
20.04.2019 09:09
Toivottavasti syylliset saavat rangaistuksen ja asialla oikeesti merkitystä myös jatkossa.
Sari Haapasaari
17.04.2019 09:22
Hyvä kirjoitus #perhe #Vaalit2019 #keskusta Ihminen on oman onnensa keskushyökkääjä, mutta kaikkien lapsuudessa ei lapaan tule riittävästi syöttöjä – tämä asia uuden hallituksen täytyy nyt tajuta https://t.co/NHfQixwEqL
Sari Haapasaari
15.04.2019 08:05
Kiitos kaikille äänestämisestä ja tuestanne ❤️ Iloinen jokaisesta saamastani äänestä ja tuesta, jota sain vaikka kampanja jäi osaltani varsin lyhyeksi!#keskusta #vaalit2019 Aurinkoista kevättä! #110
Sari Haapasaari
14.04.2019 22:22
Suurkiitokset kaikille minua äänestäneille ja tukeneille ❤️ pahoittelut, että se ei tällä kertaa riittänyt jatkopaikkaan. Elämä jatkuu ja aurinko nousee huomennakin.
Sari Haapasaari
13.04.2019 20:24
Huomenna jännitetään miten kansa OIKEESTI päättää! Anna ääni rohkealle & luotettavalle lujatahtoiselle Oikeesti välittävälle #110 arkijärjen ihmiselle - muutos lähtee meistä! #lapsiperheet #ilmastovaalit #vaalit2019 #keskusta
Sari Haapasaari
13.04.2019 13:47
Se on Suomen arvoinen teko. Huomenna:. 🏆 ❤️Kiitos kaikille minua tukeneille: #110 -tämä on ollut mielenkiintoinen matka!
Sari Haapasaari
13.04.2019 13:06
Eerikki Viljasen kanssa vielä naapurikunnassa juttelemassa äänestäjien kanssa mm. ilmastonmuutoksesta. Eerikki jakaa hienoja alkuja: 🌲🌲 -taimia, jotka ovat konkreettisia tekoja ilmastonmuutostorjuntaan. Minä haluan viestiä liikunnan tärkeyttä ja auttaa lapsiperheitä: - jos haluat lippuja Duudson parkkiin (2 yhden hinnalla) niin laitahan viestiä (liput voimassa 20.6 saakka) Molemmat siis tulevaisuuden asialla! Toivottavasti sinäkin huomenna!
Sari Haapasaari
12.04.2019 14:12
Keskusta haluaa jokaiselle lapselle harrastuksen & liikuntaa 2h päivässä! Se tarkoittaa satsausta tuleviin sukupolviin, vähemmän sairauksia ja luultavasti myös onnellisempia suomalaisia #mielenterveys Äänestä sunnuntaina #110 #keskusta #vaalit2019
Sari Haapasaari
12.04.2019 08:45
Mittarit vaihtoon. https://t.co/6Zt7FmwKmy
Sari Haapasaari
12.04.2019 06:08
Oikeesti onnellisessa Suomessa hoivatyötä arvostetaan vielä vaalien jälkeenkin.
Sari Haapasaari
11.04.2019 18:14
Kaunis kappale kuunneltavana kokonaan:
+