119

Jussi

Ylitalo

ikä 31 vuotta
kenttäpäällikkö, agrologi (AMK)
Tyrnävä
#suomenarvoisiatekoja

Kuka olen?


Olen 30-vuotias yritystalouden agrologi Tyrnävältä. Perheeseeni kuuluu vaimo ja pieni poika. Työskentelen Talous ja nuoret TAT organisaatiossa Yrityskylä-oppimiskokonaisuuden kenttäpäällikkönä.

Suomen arvoiset teemani


Olen saanut kasvaa työtä kunnioittavassa ympäristössä, josta on ollut minulle suuresti apua elämässä. Kotoa olen saanut eväät vaikuttajan polulle. Jokaisella meistä on oltava yhdenvertaiset mahdollisuudet edetä elämässään taustasta riippumatta. Yhteiskunnan taso mitataan siinä, kuinka se huolehtii heikoimmistaan.

Pääteemani eduskuntavaaleissa ovat koti, koko elämän läpi kulkeva oppiminen, työ- ja toimeentulo sekä puhdas kotimainen ruoka.
Päätöksenteossa tulee vaalia ylisukupolvisuutta. Meillä on vain tämä yksi maapallo ja se tulee jättää paremmassa kunnossa tuleville sukupolville.

Blogi


Lapsiystävällinen Suomi

19.2.2019

(Kaleva 22.2.2019)

Viimeisen parin vuoden aikana on paljon kohuttu siitä kuinka vähän Suomeen syntyy lapsia. Huoli on aito. Vuonna 2017 lapsia syntyi 50 321. Syntyvyys on ollut viimeksi alhaisempi nälkävuonna 1868. Vertailun vuoksi on todettava, että sotien jälkeen syntyneet suuret ikäluokat ovat kaksi kertaa suuremmat – noin 100 000 syntynyttä per vuosi.

Lapsilukua ei saada kasvuun lastentekohalusta kyselemällä tai lapsettomuudesta syyllistämällä nuorempaa sukupolvea. Moni haluaa lapsia ja elää pitkässä parisuhteessa, mutta työelämän ja perhearjen yhdistäminen arveluttaa. Uskon, että paras tapa vauhdittaa lasten tuloa tähän maahan on ilmapiirin muutos lapsiystävällisempään suuntaan.

Olen itse pienen pojan isä. Saimme tämän ilonaiheen perheeseemme viime keväänä. Elämä on muuttunut. Suurimpia muutoksia on ollut se, että aikataulut suunnitellaan nykyään pojan päivärytmin mukaan. En valita. Lapsi kuuluu arkeen ja kulkee mukana juhlissa ja tapahtumissa. Pienen pojan valloittava hymy ja pienen käden hellä kosketus leikkien keskellä on parasta mitä minulle on tapahtunut.

Kasvu vanhemmuuteen on ollut matka, joka on hyvin alulla, mutta vielä kovasti kesken. Useasti olen miettinyt kuinka tämän hetkinen neuvola on tukenut meitä vaimoni kanssa vanhemmaksi kasvussa. Lapsi on neuvolassa keskiössä: Pituus, paino, istuuko ilman tukea, löytyykö pinsettiotetta? En purnaa. Neuvolan tämän hetkiset resurssit eivät riitä vanhemmuuden tukemiseen. Tarvitsemme joka kuntaan perhekeskukset, joissa keskitytään lapsen lisäksi myös vanhemmuuteen ja koko perheen hyvinvointiin. Vanhemmuus on iso asia ja elämänmuutos, jossa tarvitaan arvostelematonta tukea. Hyvinvoivasta kodista on helpompi ponnistaa maailmalle eikä vanhemmuus ole painolastina arjessa.

Lapsiperheet tarvitsevat lisää joustoja työelämään, tukea vanhemmuuteen, kotiapua perhearjen keskelle ja taloudellisia kannustimia. Taloudellinen tuki ei itsessään kannusta lasten tekoon. Lapsia ei tehdä rahasta, vaan halusta jatkaa elämää ja rakentaa perhettä.

Tarvitsemme lapsiystävällisemmän Suomen.


Jussi Ylitalo

Kansanedustajaehdokas (kesk.)

Arvokas ikääntyminen - se meidän on taattava

29.1.2019

(Blogi 29.1.2019)

Viimeaikaiset ikävät uutiset ikäihmisten vaillinaiseksi jääneestä huolenpidosta eivät voi olla osa tulevaisuuttamme ikääntyvässä Suomessa. Yhteiskunnan taso mitataan siinä kuinka se huolehtii ja kuuntelee heitä, joiden ääni ei kuulu taustamelun yli.

Yritysten tulee nostaa inhimilliset tarpeet voitontekoa suuremmaksi arvoksi. Julkisuuteen tulleet epäkohdat eivät tarkoita sitä, että laiminlyöntejä tapahtuisi koko sektorilla. Kunnilla täytyy olla riittävät resurssit hoivapalvelujen ostoon, tuottamiseen ja valvomiseen. Meillä jokaisella on vastuu lähimmäisistämme.

Hoitajamitoituksessa ei tule ottaa huomioon ainoastaan asiakkaiden määrää. Hoidon tarpeen tulee entistä vahvemmin määrittää hoitajamitoitusta, jotta jokaiselle hoitoa tarvitsevalle taataan laadukas ja yksilöllinen hoiva. Avustava hoitotyö on palveluyksiköissä tärkeää, mutta se ei saa viedä aikaa ja resursseja pois jokaisen asiakkaan perustarpeiden huomioimisesta.

Tarvitsemme pikaisesti sote-uudistusta kokoamaan resursseja yhteen. Esimerkiksi pienillä kunnilla ei aina ole riittäviä voimavaroja tuottaa tai valvoa hoidon laatua. Sote-uudistus asettaa kaikille palveluntarjoajille saman vaatimustason.

Meidän kaikkien yhteinen asia on taata ikääntyvälle sukupolvelle arvokas ikääntyminen laadukkaan ja yksilöllisen hoivan ympäröimänä. Jokainen meistä on vain hetken nuori. Huolehditaan, että yhdenkään tiedotusvälineen ei tarvitse tulevaisuudessa kirjoittaa siitä, kuinka ikäihmisten hyvinvointia on jossain päin Suomea laiminlyöty.


Jussi Ylitalo

Kansanedustajaehdokas

Askeleita hyvään arkeen

21.1.2019

(Blogi 21.1.2019)

Tyrnäväläislähtöinen Helsingin Sanomien pääkirjoitustoimittaja Paavo Rautio kiinnitti kolumissaan (HS 18.1.) huomiota siihen, kuinka hyvin maailmalla itse asiassa tällä hetkellä menee.

Rautio toteaa, että ”jos käsitys maailmasta ja oman maan kehityksestä on vino, silloin voi ostaa politiikkaa, joka tarjoaa lääkkeitä vaivaan, jota ei ole. Pessimistinen käsitys nykyisyydestä johtaa pessimistiseen kuvaan tulevaisuudesta.”

Usko tulevaisuuteen ja positiiviset ajatukset edistävät ratkaisujen löytymistä vaikeisiin ja kipeisiin ongelmiin, joita yhteiskunnissamme on.

Niitä ei ratkaista pelon lietsomisella eikä katkeruuden jakamisella.

Meille nuorille usko tulevaisuuteen merkitsee mahdollisuuksia, joita maailma tarjoaa. Mahdollisuudet jäävät kuitenkin helposti pessimistisen maailmankuvan taakse, jos uutisointi ja kahvipöytäkeskustelut pyörivät valikoidun kurjuuden ympärillä.

Keskustalaisessa ajattelussa usko jokaisen ihmisen yhdenvertaisiin mahdollisuuksiin onnistua on keskeinen arvo. Käytännössä se tarkoittaa heikoimman ihmisen puolustamista.Tärkeää on muistaa, että kaikki on kiinni meistä itsestämme. Yhdessä on tärkeä sana ja asenne, kun rakennamme Suomea ja globaalia maailmaa. Kun päätämme yhdessä tehdä maailmaa paremmaksi, kykenemme myös siihen.


Jussi Ylitalo

Kansanedustajaehdokas

Kalenteri


  Vaalitupa Haapavedellä

  11.3.2019 klo 18:00
  Vanhatie 51, Haapavesi

  Opiskelijakunta OSAKOn vaalipaneeli

  12.3.2019 klo 11:00
  OAMK Kotkantien Kampus, Kotkantie 1, Oulu

  Tyrnävän Keskustan vuosikokous

  12.3.2019 klo 18:00
  Kunnantalon kahvio, Kunnankuja 4, Tyrnävä

  Hailuodon Keskustan vuosikokous

  13.3.2019 klo 18:00

  Vaalitilaisuus Kalajoella

  14.3.2019 klo 18:00
  Tapion Tupa, Matkailutie 3, Kalajoki

  Eläkeläisliittojen vaalipaneeli

  14.3.2019 klo 13:00
  Aleksinkulma, Aleksanterinkatu 9, Oulu

  Vaalitilaisuus Vepsän koululla

  15.3.2019 klo 18:00
  Kokontie 26, Ylikiiminki

  Iin Lumivalakiat

  16.3.2019 klo 10:00
  Rantakestilä, Ii

  Keskusta eilen, tänään ja Euroopassa -seminaari

  16.3.2019 klo 13:00
  Haukiputaan koulu, Länsituuli 1, Haukipudas

  "Kohti lapsiystävällisempää Suomea" -keskustelutilaisuus

  16.3.2019 klo 16:30
  Tyrnävän kirjasto, Meijerikatu 3, Tyrnävä

  Mukana keskustelemassa europarlamentaarikko Mirja Vehkaperä Oulusta

  Pyhäjoki Suxii

  17.3.2019 klo 12:00
  Pyhäjoen keskusta

  Koko perheen talvitapahtuma

  Vaalipaneeli Alavieskassa

  17.3.2019 klo 14:00
  Alavieskan kunnantalo, Pappilantie 1, Alavieska

Jussi Somessa


Jussi Ylitalo
16.04.2019 13:25
Puoluehallitus kokoontui tänään Kesärannassa. Häviössä on uuden kasvun siemen.
Jussi Ylitalo
14.04.2019 22:19
Takki on nyt tyhjä ja äänet on laskettu. Teimme hyvän ja intensiivisen kampanjan, mutta ikävä kyllä se ei riittänyt tällä kertaa. Olen kiitollinen jokaisesta äänestä ja otan ne suurena luottamuksenosoituksena nöyrin mielin vastaan. Kiitos kaikesta avusta ja kannustuksesta, jota olen viime kuukausien aikana saanut. Erityiskiitos tukiryhmälleni siitä työstä ja panoksesta, jolla osallistuitte yhteiseen projektiimme. Suurin kiitos kuuluu omalle perheelleni tuesta ja ajoittain myös venymisestä ehdokkaan aikataulujen suhteen. Tämä on ollut matka, joka kannatti kulkea. Keskusta koki valtakunnallisesti kovan tappion. Seuraavien viikkojen aikana on tehtävä tarkka analyysi vaalituloksesta. Lämpimät onnittelut eduskuntaan valituille!
Jussi Ylitalo
13.04.2019 19:30
Huh! Vaalien jalkatyö on tullut päätökseensä. Tyrnävän piirikokouksesta tähän päivään on kuljettu reipas ja tapahtumarikas matka. Kiitos ystävät, tutut, kylän miehet ja naiset, tuntemattomat sekä uudet tutut. Saan olla kiitollinen jokaisesta keskustelusta ja kohtaamisesta. Sunnuntaina on vaalipäivä. Minut löydät numerolla 119. Keskustan ehdokkaat 102-119 / Suomen arvoisia tekijöitä kaikki!
Jussi Ylitalo
13.04.2019 11:01
On loppukirin aika! Tänään ollaan ehditty jo kiertää Tyrnävällä ja Kempeleessä. Seuraavaksi Liminka ja Oulu.
Jussi Ylitalo
12.04.2019 03:45
Suomalaisen ruoan valinta kaupassa on teko ympäristön kuormituksen vähentämiseksi. Suomen tarkkojen vaatimusten alaisuudessa tuotettu ruoka on myös maailman puhtainta. Kotimaisen alkutuotannon tulevaisuus pitää turvata. Maataloustuottajat tarvitsevat oikean korvauksen tehdystä työstä.
Jussi Ylitalo
11.04.2019 15:50
Tämä päivä kierrettiin Tyrnävä-Vaala-Utajärvi-Muhos akselilla. Vaalit ovat iloista aikaa!
Jussi Ylitalo
11.04.2019 04:14
Tänään matkataan pitkin Oulujokivartta. Tavataan ja jutellaan - grilli kuumana!
Jussi Ylitalo
10.04.2019 11:36
Suomi elää työstä, toimeliaisuudesta ja luonnonvaroistaan. Vastuullisuus on kaiken A ja O niin työelämässä kuin raaka-aineiden hyödyntämisessä. Pohjois-Suomi tarvitsee lisää investointeja ja yrittäjyyttä. Kaupunki ja maaseutu tukevat toinen toistaan. Pienellä maalla ei ole varaa vastakkainasetteluun. Toimivat tietoliikenneyhteydet ja hyväkuntoinen väyläverkosto takaavat koko Suomen saavutettavuuden ja elinvoiman.
Jussi Ylitalo
09.04.2019 13:27
Kiriviikko tiivistyy lakeuden alueella! Keitämmä aamupuurot: 10.4. Liminka S-market klo 7.30-9.30 11.4. Tyrnävä Pömilä klo 7.30-9.30 12.4. Kempele K-Supermarket 7.30-9.30 12.4. Temmes Sale klo 11.00-13.00 (makkaratarjoilu) Lauantai 13.4. kierros: Tyrnävä S-market klo 10.00-11.30 Kempele Zeppelin klo 11.50-13.45 Liminka Liminganportti klo 14.00-15.00 14.4. Vaalivalvojaiset Tyrnävän Pömilässä klo 19.00 Tuu mukkaan!
Jussi Ylitalo
08.04.2019 17:04
Tervetuloa mukaan tiistain kierrokselle! Raahe Halpa-Halli klo 9-10 Kalajoki Halpa-Halli klo 11-12.30 Nivala K-Supermarket klo 13.30 - 14.30 Haapajärvi Halpa-Halli klo 15-16 Pyhähärvi vaalitupa (Ollintie 7) klo 17-18.30 Joka paikkakunnalla 50 ensimmäiselle Tyrnävän Myllyn kaurahiutalepussi. Tavataan ja jutellaan!
Jussi Ylitalo
08.04.2019 04:30
Pienen maan menestystarinan on luonut laadukas ja saavutettavissa oleva koulutus. Koulutus takaa hyvinvointiyhteiskunnan ja kaikille tasa-arvoiset mahdollisuudet edetä elämässään taustasta riippumatta. Osaaminen on kalleinta pääomaamme. Numerolla 119 - Jussi Ylitalo
Jussi Ylitalo
06.04.2019 17:50
Hieno lauantaipäivä Iissä, Kuivaniemellä ja Oijärvellä. Tässä kiertämisessä yksi asia vahvistuu entisestään: Pohjois-Pohjanmaa on mukavien ihmisten ja tuhansien tarinoiden maakunta. Huolehditaan yhdessä koko maakunnan elinvoimaisuudesta!
+