114

Tuija

Patana

ikä 28 vuotta
arkkitehti
Oulu, Vaara
#suomenarvoisiatekoja

Kuka olen?


Olen maaseudulla kasvanut ja kaupungin keskustaan asettunut nuori arkkitehti. Lapsuudenkodistani sain evääksi yhteisten asioiden hoitamisen tärkeyden. Harrastan työmatkapyöräilyä ja tanssia.

Suomen arvoiset teemani


Ilmastonmuutoksen jarruttamiseksi on toimittava nyt. Suomen on asetettava kunnianhimoiset päästötavoitteet, ja niihin tulee myös päästä. Se ei tapahdu kuitenkaan itsestään: meidän on uudistettava tapojamme liikkua, rakentaa, asua ja syödä. Muutos on tehtävä ihmisen kokoisin askelin, jotta koko yhteiskunta saadaan mukaan. Rakentamisessa on edistettävä voimakkaasti puurakentamista ja muiden hiilineutraalien materiaalien käyttöä. Sosiaaliturva kaipaa kipeästi uudistusta, jonka myötä köyhyyden syitä ei lajitella parempiin ja huonompiin.

Tuija Somessa


Tuija Patana
18.04.2019 06:46
Tsemppiä vaalityöhön! Hyvä päätös!
Tuija Patana
16.04.2019 10:31
Kiitos @juhasipila kaikesta tekemästäsi työstä - sen arvon moni tunnustanee vasta jälkeenpäin. Huono vaalitulos lienee kuitenkin uuden alku. #keskusta
Tuija Patana
14.04.2019 22:50
Olo on nyt melko häkeltynyt. Kiitos kaikille teille lähes 600 kansalaiselle, jotka uskoitte minuun - ja myös teille, jotka olette tukeneet minua muilla tavoin. Luulen ja toivon, että minua äänestäneet uskovat siihen, että Keskustassa on uudistumisen mahdollisuus - paluu juurille: köyhän asiaan, yhdenvertaisuuteen ja realistiseen luontosuhteeseen. Lupaan, että tämä ei jää tähän. (Nuor)keskustalaisten kanssa jo punottiin uusia suunnitelmia kuntavaaleja ja seuraavia eduskuntavaaleja varten. To be continued!
Tuija Patana
13.04.2019 19:18
Sunnuntaina ratkaistaan Suomen tulevaisuuden suunta - muista äänestää! Minua voit äänestää Oulun vaalipiirissä numerolla 114. Äänestämällä minua äänestät kestävän kehityksen, paremman asumisen ja perustulon puolesta.
Tuija Patana
13.04.2019 06:21
Vähiin käy - tänään on jo toiseksi viimeinen kampanjointipäivä. Tänään minut löytää Ruskosta, Oulunsalosta, Linnamaalta ja Rotuaarilta. Lisäksi huomenna jaetaan vielä yksi erä kiitosnarsisseja Rotuaarilla!
Tuija Patana
12.04.2019 17:07
Suomessa on liian monta tapaa saada valtiolta toimeentuloa. Esimerkiksi opiskelijoiden ja työttömien tilanne on sietämätön - puhumattakaan eläkeläisistä. Nykyjärjestelmää on vähintäänkin yksinkertaistettava radikaalisti. Aiemmin toteutetussa perustulokokeilussa on ollut mukana työttömiä. Kokeilusta saatiin selville, että perustulolla olisi merkittävä vaikutus työttömien hyvinvointiin. Seuraavalla hallituskaudella tulee toteuttaa aiempaa laajempi perustulokokeilu, johon on otettava mukaan työttömien lisäksi opiskelijat, palkansaajat, perhevapaalla olevat, eläkeläiset ja yrittäjät. Sen perusteella saatavista tuloksista voimme viimein vetää johtopäätöksiä siitä, minkälainen ja minkä suuruinen perustulo Suomessa voisi toimia. Perustulon tehtävä on kannustaa - kannustaa opiskelemaan, kannustaa työntekoon, kannustaa yrittäjyyteen. Ei kannustinloukoille!
Tuija Patana
12.04.2019 05:33
Viimeisiä päiviä viedään! Tänään mut voi löytää yliopistolta, Rotuaarilta, kaupoilta ja illalla Mallaskellarista.
Tuija Patana
11.04.2019 15:37
Moni teistä tietääkin, että olen sekä työmatka- että harrastepyöräilijä. Pyöräilyinnon säilyttäminen ja pyörän kunnossa pitäminen vaatii hyvien kelien lisäksi rahaa - pyörää on huollettava. Lisäksi oikeanlaiset varusteet lisäävät sekä pyöräilymukavuutta että turvallisuutta. Tiesitkö, että työmatkapyöräilijät ovat oikeutettuja verovähennykseen kuten autoilijatkin? Mielestäni tätä kulukorvauksen määrää tulisi nostaa, jotta se todella kattaisi laadukkaat pyöräilyvarusteet ja kannustaisi valitsemaan työmatkailun välineeksi auton sijaan pyörän. Pyöräilyn edistämisen hengessä laitan arvontaan 200 euron arvoisen lahjakortin Oulun Special Bikeen! Arvonta suoritetaan, kun mun Facebook-sivulla on tuhat tykkääjää täynnä. Osallistut arvontaan noudattamalla oheisia ohjeita: 1. Tykkää kuvasta ja kommentoi, minkälainen suhde sulla on pyöräilyyn - vihaa vai rakkautta? 2. Käy tykkäämässä mun sivusta: http://www.facebook.com/TuijaPatana Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Arvonta suoritetaan niiden kuvaan kommentoineiden kesken, jotka on tykänneet mun Facebook-sivusta. Lahjakortin tarjoaa tukiyhdistykseni. Lahjakortin voi käyttää Oulun Special Biken liikkeessä varusteisiin, polkupyöriin tai huoltoon. Lahjakortin voi käyttää osissa. Lahjakortti toimitaan voittajalle postitse. Facebook ei ole osallinen arvonnassa.
Tuija Patana
11.04.2019 15:17
Kiitos kaikille teille, jotka tulitte juttelemaan tänään mun kanssa. Ihmisten kiinnostus ympäristöasioita ja oikeudenmukaisuutta kohtaan ilahduttaa mua aina - erityisesti, kun kyse on nuorista ihmisistä. Mun kampanjaslogan "ihmisen kokoisia ilmastotekoja" tuntuu olevan entistäkin ajankohtaisempi. Me tarvitaan suomalaisille sopivia tapoja valita ympäristöystävällinen vaihtoehto. Meillä pitää olla siihen varaa. Överikalliit, elämäntavan täysin muuttavat ehdotukset eivät ole todellisia ratkaisuja, jos ne eivät ole toteutettavissa suurimmalle osalle. Jokaisella pitää olla mahdollisuus valita ympäristöystävällinen vaihtoehto tänään tai huomenna - ei vasta kymmenen vuoden päästä tai palkankorotuksen jälkeen. Jäikö joku asia mietityttämään? Tuu jututtamaan mua loppuviikon aikana yliopistolle, kaupoille tai Rotuaarille!
Tuija Patana
11.04.2019 09:29
Päivän narsissit vietiin käsistä! Ihana kampanjapäivä!
Tuija Patana
10.04.2019 18:54
Pääsin eilen vieraaksi Oulun nuorkauppakamarin järjestämälle vaalisohvalle. Ihanan lämminhenkinen keskustelu! Olisipa politiikassa aina näin hyvä tunnelma!
Tuija Patana
10.04.2019 16:52
Päivän suosittelija: kansanedustaja ja entinen pääministeri Matti Vanhanen. Matti on tsempannut minua kuntavaaleista lähtien - kiitos tuesta!
+