Keskustan varapuheenjohtajavaalissa tekninen ääntenlaskuvirhe – ei vaikuta lopputulokseen

Keskusta.fi / Ajankohtaista / Uutiset / Keskustan varapuheenjohtajavaalissa tekninen ääntenlaskuvirhe – ei vaikuta lopputulokseen
13.6.2018 17:26
Puoluekouksen-väkeä-uutiskuva.jpg

Suomen Keskustan puoluekokouksessa Sotkamossa viime lauantaina käydyn varapuheenjohtajavaalin ääntenlaskussa on tapahtunut tekninen virhe, jonka seurauksena ääniä vaalissa saaneiden henkilöiden lopulliset äänimäärät muuttuvat. Tämä muutos ei kuitenkaan vaikuta vaalin lopputulokseen, vaan valittu varapuheenjohtajisto säilyy entisellään kokoonpanossa Katri Kulmuni, Hannakaisa Heikkinen, Juha Rehula.

-Lopulliset äänet on tallennettu vaalien ääntenlaskusta vastaavassa menettelytapavaliokunnassa excel-taulukkoon. Jostain syystä tässä excel-kaavassa ensimmäinen sarake eli 1. äänestysalue on tämän jälkeen jäänyt kirjautumatta lopulliseen äänestystulokseen ja näin varapuheenjohtajavaalissa on ilmoitettu väärät äänimäärät. Tilanne on erittäin harmillinen, mutta onneksi tämä ei vaikuttanut vaalin lopputulokseen, sanoo menettelytapavaliokunnan pj Antti Hietaniemi.

Äänimäärät henkilöittäin: Katri Kulmuni 1808, Hannakaisa Heikkinen 1452, Juha Rehula 1311, edellä siis valittu varapuheenjohtajisto. Ääniä saivat myös Antti Kurvinen 1282 ja Pekka Pöyry 501. Ääniä annettiin yhteensä 6354, hylättyjä lippuja oli 11.

Äänestysalue 1: Helsingin ja Uudenmaan piiri, ruotsinkielinen piiri, Keskustanaisten keskusjärjestö, Keskustanuorten keskusjärjestö, Keskustan opiskelijaliiton keskusjärjestö ja Keskustan lehtimiehet. Alueella annettiin 438 ääntä.

_______________________

Lisätiedot: Antti Hietaniemi, menettelytapavaliokunnan pj, puh 0400-265 454